Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δοκιμές Ασφάλειας Τροφίμων: Το μέγεθος της αγοράς αναμένεται να αυξηθεί κατά 10,51 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔοκιμές Ασφάλειας Τροφίμων: Το μέγεθος της αγοράς αναμένεται να αυξηθεί κατά 10,51 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028
spot_img

Ανάλυση της Technavio για τις αναλύσεις τροφίμων.

Η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και η ζήτηση για ασφαλή τρόφιμα οδηγούν αυτόν τον κλάδο υψηλού κόστους, αντιμετωπίζοντας τροφιμογενείς ασθένειες και διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία. Τα κιτ δοκιμών τροφίμων και τα μηχανήματα/συστήματα έχουν γίνει απαραίτητα εργαλεία για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων. Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς δοκιμών ασφάλειας τροφίμων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 10,51 δισ. USD από το 2024-2028 , σύμφωνα με την Technavio. Η αγορά εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με CAGR 8,28% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Η αγορά δοκιμών ασφάλειας τροφίμων επεκτείνεται λόγω αυστηρότερων κανονισμών από παγκόσμιους φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η EFSA. Μέσω των δοκιμών ασφάλειας τροφίμων παρακολουθούνται μέταλλα, αλλεργιογόνα, υπολείμματα, μυκοτοξίνες και χημικές ουσίες στα τρόφιμα με οριοθετημένα μέγιστα επίπεδα για τους ρύπους, που απαιτούν δοκιμή για νιτρικά άλατα σε βιολογικά τρόφιμα. Οι τεχνολογικές εξελίξεις προσφέρουν κιτ δοκιμών τροφίμων, μηχανήματα, συστήματα και εφαρμογές για δοκιμές αλλεργιογόνων, μικροβιολογικούς και χημικούς ρύπους και συστήματα ιχνηλασιμότητας.

Η Technavio ανακοίνωσε την τελευταία της έκθεση έρευνας αγοράς με τίτλο Global Food Safety Testing Market 2024-2028

Αυτές οι τεχνικές, οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως PCR, ανοσοδοκιμασίες, βιοαισθητήρες και μοριακές μεθόδους, επιτρέπουν τη γρήγορη ανίχνευση και αναγνώριση ρύπων όπως βαρέα μέταλλα, μυκοτοξίνες και χημικές ουσίες σε δείγματα τροφίμων.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τεχνολογία πληροφοριών, οι εφαρμογές smartphone και τα συστήματα ιχνηλασιμότητας, έχουν εξορθολογίσει τις διαδικασίες δοκιμών τροφίμων, μειώνοντας το κόστος μεταφοράς και ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους διασταυρούμενης μόλυνσης. Ωστόσο, το υψηλό κόστος αυτών των προηγμένων τεχνολογιών παραμένει πρόκληση για τις μικρότερες επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Συνοπτικά, η αγορά δοκιμών ασφάλειας τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση των οφελών για την υγεία των καταναλωτών, τη μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης και τη διατήρηση της παραγωγικότητας ελαχιστοποιώντας τις τροφιμογενείς ασθένειες και τους κινδύνους μόλυνσης.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο