ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠΟΕΣΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας της Εστίασης για την αύξηση των Δημοτικών τελών στην...

ΠΟΕΣΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας της Εστίασης για την αύξηση των Δημοτικών τελών στην Αθήνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αύξηση των Δημοτικών Τελών για την κατάληψη δημοτικού χώρου κατά 10%.

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στον Δήμαρχο Αθηναίων σχετικά με την αιφνιδιαστική ενδεχόμενη αύξηση των Δημοτικών Τελών για την κατάληψη δημοτικού χώρου κατά 10% στην αυριανή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Advertisement -

Η επιστολή της ΠΟΕΣΕ

«Κύριε Δήμαρχε,

- Advertisement -

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι εισάγεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, αύξηση των Δημοτικών Τελών για την κατάληψη δημοτικού χώρου 10%.

Ίσως να μην γνωρίζετε ότι ο κλάδος της εστίασης έχει την τελευταία διετία αυξημένο λειτουργικό κόστος μεσοσταθμικά κατά 42% (ενέργεια, μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, πρώτες ύλες, προϊόντα, καύσιμα κλπ).

- Advertisement -

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι αυξήσεις που πέρασαν στην κατανάλωση οι επιχειρήσεις του κλάδου είναι της τάξεως του 12-15%, απορροφώντας ποσοστό περίπου 30% αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία λόγω έλλειψης διαθεσίμου εισοδήματος των καταναλωτών.

Άλλωστε με νομοθετική ρύθμιση αυξήθηκε το Δημοτικό Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από 0,5% σε 0,75% (δυνητικά), αύξηση 50%, αύξηση την οποία εσείς πυροδοτήσατε με δημόσιες δηλώσεις πριν από 6 μήνες και για τις οποίες σας αποστείλαμε την από 25.4.2024 ΑΠ 33 επιστολή μας.

Ταυτόχρονα τονίζετε το τεράστιο πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά, που δεν είναι άλλο από την αύξηση του κόστους διαβίωσης. Εσείς με την αύξηση του Δ.Τ. μέχρι 0,75% και την αύξηση 10% του τέλους κατάληψης δεν εκτοξεύετε την ακρίβεια αλλά ταυτόχρονα δεν οδηγείτε τον κλάδο σε οικονομικό αδιέξοδο;

Πρέπει να τονίσουμε ότι η πρότασή σας για αύξηση 10% των δημοτικών τελών κατάληψης δημοτικών χώρων, γίνεται αιφνιδιαστικά χωρίς καμία ενημέρωση και κυριότερα χωρίς διαβούλευση με τους κοινωνικούς σας εταίρους.

Σας καλούμε να αποσύρετε το θέμα της αύξησης κατά 10% για την κατάληψη δημόσιου χώρου, από τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού σας Συμβουλίου και να μας καλέσετε σε διαβούλευση, ώστε να μπορούμε και με έγγραφά και έρευνες του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ να καταθέσουμε τις απόψεις μας.»

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος