Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Aνακαλούνται πατατάκια Doritos στην Πολωνία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνAνακαλούνται πατατάκια Doritos στην Πολωνία
spot_img

Δημόσια ειδοποίηση τροφίμων από την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Πολωνίας.

Ο Επικεφαλής Υγειονομικός Επιθεωρητής της Πολωνίας ενημερώθηκε από την εταιρεία Dealz Poland Sp. z o. o. να αποσύρει οικειοθελώς μια παρτίδα ΤΥΡΙΩΝ ΤΣΙΠΣ DORITOS λόγω εσφαλμένης επισήμανσης του αλλεργιογόνου: σόγια. Αν και η ετικέτα υποδεικνύει την πιθανή παρουσία σόγιας στο προϊόν, η σόγια δεν δηλώνεται στη λίστα συστατικών. Τα άτομα με αλλεργία στη σόγια δεν πρέπει να καταναλώνουν την παρτίδα του προϊόντος που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λεπτομέρειες προιόντος:

Όνομα προϊόντος: DORITOS Cheese Chips, 5 x 30 g

Ημερομηνία best before: 01/06/2024

Barcode: 5000328452227

Παραγωγός: Walkers 

Προμηθευτής: Poundland, Pattison House, Midland Road, Walsall, WS1 3TX

Διανομέας: Dealz Poland Sp. z o. o., ul. Jasielska 16A, 60-476 Poznań

H Dealz Poland Sp. z o. o. ενημέρωσε ότι αμέσως μετά τη λήψη πληροφοριών από τον προμηθευτή της, προέβη σε ενέργειες για απόσυρση του προϊόντος από τα σημεία λιανικής. Η εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες για την κατάσταση μέσω της ιστοσελίδας της . 

Η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν συστατικά ανησυχητικά για τη δημόσια υγεία, όπως αδήλωτα αλλεργιογόνα, μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία ορισμένων ατόμων. Τα πιο κοινά αδήλωτα αλλεργιογόνα – σιτάρι, οστρακοειδή, αυγά, ψάρια, φιστίκια, γάλα, ξηροί καρποί και σόγια – ευθύνονται για το 90% όλων των τροφικών αλλεργικών αντιδράσεων και είναι οι πηγές από τις οποίες προέρχονται πολλά άλλα συστατικά.

Μια αλλεργική αντίδραση στα τρόφιμα λαμβάνει χώρα συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά έως λίγες ώρες μετά την έκθεση στο αλλεργιογόνο. Τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και μπορεί να περιλαμβάνουν εξάνθημα ή κνίδωση, κνησμό στο δέρμα, ναυτία και έμετο, κράμπες στο στομάχι, διάρροια, πρήξιμο των βλεφάρων, του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού, μυρμήγκιασμα στο στόμα, βήχα ή συριγμό , ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή και απώλεια συνείδησης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο