Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
10 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως να φτιάξετε νηστίσιμη (και νόστιμη) ομελέτα

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠως να φτιάξετε νηστίσιμη (και νόστιμη) ομελέτα
spot_img

Η καλύτερη επιλογή για νηστίσιμο πρωινό!

Είναι vegan, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια και φυσικά χωρίς αυγά, αλλά η γεύση της είναι εκπληκτικά παρόμοια με την ομελέτα με αυγά! Αν δεν έχετε μαγειρέψει ακόμα με ρεβυθάλευρο, πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή. Μαγειρεύεται μαγικά!

Τι είναι το ρεβυθάλευρο;

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν ρεβυθάλευρο, τώρα μια πολύ καλή ευκαιρία! Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και όταν ενυδατώνεται και μαγειρεύεται, έχει μια γεύση και υφή που μοιάζει με αυγό, όπως τίποτα άλλο.

Υλικά και αντικαταστάσεις

Η παρασκευή είναι αρκετά εύκολη και μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας υλικά, όπως πιπεριές, κρεμμύδια, φυτικό τυρί, baby σπανάκι ή μανιτάρια και θα έχετε μια απίστευτη νηστίσιμη ομελέτα!

Θα χρειαστείτε για μια μερίδα:

  • 1/4 φλιτζανιού ρεβυθάλευρο – Όταν αυτό το αλεύρι ενυδατώνεται και μαγειρεύεται, έχει μια πολύ παρόμοια γεύση με τα αυγά. Μπορείτε να το βρείτε στα περισσότερα μεγάλα σουπερμαρκετ στο τμήμα αλεύρων χωρίς γλουτένη.
  • 1/3 φλιτζανιού νερό – για να ενυδατωθεί το αλεύρι.
  • 1 κουτάλι της σούπας (προαιρετικά) διατροφική μαγιά – για να προσθέσετε μια γεύση umami. Μπορείτε να την παραλείψετε αν δεν έχετε, αλλά δίνει ωραία γεύση σε αυτά τα κύπελλα με αυγά.
  • 1 πρέζα αλάτι – για γεύση.
  • 1/4 φλιτζανιού (ανά ομελέτα) λαχανικά της επιλογής σας – Από οποιαδήποτε λαχανικά σας αρέσουν ψιλοκομμένα σε μικρά κομμάτια. Μερικές καλές επιλογές είναι κρεμμύδια, πιπεριές, μανιτάρια, μπρόκολο, κολοκυθάκια, λάχανο ή σπανάκι.
  • Φυτικό τυρί (προαιρετικά) – για να λιώσει στη μέση της ομελέτας σας.
  • 1 κουτάλι της σούπας μαγειρικό λάδι – Εκτός από το ελαιόλαδο, στον κατάλογο των νηστίσιμων μπαίνουν όλα τα έλαια από διάφορους σπόρους (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο, φουντουκέλαιο)

Μαγείρεμα

Βήμα 1 – Βάλτε το ρεβυθάλευρο, τη διατροφική μαγιά και το αλάτι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε τα όλα μαζί.

Βήμα 2 – Προσθέστε το μισό του νερού και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.

Βήμα 3 – Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει λείο.

Βήμα 4 – Κόψτε σε κύβους τα λαχανικά που θέλετε να προσθέσετε στην ομελέτα σας. (περίπου ¼ φλιτζανιού λαχανικών ανά ομελέτα).

Βήμα 5 – Προσθέστε το μαγειρικό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Βήμα 6 – Σοτάρετε τα λαχανικά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 7 – Προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά στο μείγμα από ρεβυθάλευρο.

Βήμα 8 – Ρίξτε το μείγμα από το ρεβυθάλευρο σε ένα καυτό τηγάνι με λάδι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι η κορυφή της ομελέτας να μην φαίνεται πλέον υγρή.

Βήμα 9 – Αναποδογυρίστε προσεκτικά την ομελέτα στην άλλη πλευρά και μαγειρέψτε την για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να μην είναι πια μαλακή στη μέση. (Χαλαρώστε τον πάτο με μια σπάτουλα πριν την αναποδογυρίσετε για να μην κολλήσει και σπάσει).

Βήμα 10 – Βάλτε από πάνω το τυρί και διπλώστε το έτσι ώστε το τυρί να βρίσκεται στη μέση. (Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπανάκι ή/και σοταρισμένα μανιτάρια ή άλλα λαχανικά στη μέση).

Διατροφική αξία (1 μερίδα)

Θερμίδες: 297 kcal | Υδατάνθρακες: 26g | Πρωτεΐνη: 11g | Λίπος: 16g | Κορεσμένα λιπαρά: 1g | Νάτριο: 626 mg | Κάλιο: 500 mg | Φυτικές ίνες: 6g | Ζάχαρη: 3g | Βιταμίνη Α: 2310 IU | Βιταμίνη C: 4,7 mg | Ασβέστιο: 25 mg | Σίδηρος: 2,3 mg.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο