Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
23 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί ο χυμός γκρέιπφρουτ “βαδίζει” προς την παρακμή του

ΑρχικήΝέαΓιατί ο χυμός γκρέιπφρουτ "βαδίζει" προς την παρακμή του
spot_img

Τι δείχνουν τα δεδομένα της Βρετανίας.

    Με τις πωλήσεις του χυμού γκρέιπφρουτ να μειώνονται στο μισό μετά την πανδημία, οι ειδικοί μιλούν για μια πτώση του ενδιαφέροντος, στον άλλοτε αγαπημένο χυμό. Σύμφωνα με τη DailyMail, οι νεότεροι καταναλωτές φαίνεται να απορρίπτουν τον χυμό γκρέιπφρουτ λόγω της ξινής γεύσης του, ενώ οι μεγαλύτεροι θαυμαστές διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να τον πιουν επειδή προκαλεί παρενέργειες όταν αναμιγνύεται με πολλά δημοφιλή φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των στατινών και κάποιων δισκίων για την αρτηριακή πίεση και τον αλλεργικό πυρετό.

  Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ετήσιες πωλήσεις μειώθηκαν από περίπου 14,4 εκατομμύρια λίτρα το χρόνο έως τον Μάιο του 2021, σε μόλις 7,5 εκατομμύρια λίτρα το χρόνο έως τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία από αναλυτές αγοράς Kantar. Η Asda θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος μεγάλος λιανοπωλητής που έβγαλε από τα ράφια την έκδοση δικής της επωνυμίας, τον Μάρτιο του 2022.

   Το γκρέιπφρουτ είναι γνωστό ότι παρεμβαίνει στις επιδράσεις κοινών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των στατινών που μειώνουν τη χοληστερόλη, που λαμβάνονται από έως και 8 εκατομμύρια Βρετανούς, καθώς και του φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση νιφεδιπίνη και το αντιισταμινικό φεξοφεναδίνη, μεταξύ άλλων.

  «Το γκρέιπφρουτ… μπορεί να καταστήσει άχρηστα τα φάρμακα ή μπορεί να κάνει περισσότερα από αυτά να καταλήξουν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας υπερβολική δόση», είπε ο Star Khechara, εκπαιδευτής στη χυμοθεραπεία που διευθύνει το εκπαιδευτικό κέντρο Skin Nutrition Institute. «Προσωπικά λατρεύω τον χυμό γκρέιπφρουτ… αλλά ως χρήστης φεξοφεναδίνης για αλλεργική ρινίτιδα, πρέπει να αποφεύγω τον χυμό κατά τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο».

Επιπλέον οι νεότεροι αγοραστές φαίνεται πως έχουν γυρίσει την πλάτη στο γκρέιπφρουτ επειδή προτιμούν πιο γλυκές γεύσεις, είπαν οι ειδικοί, ενώ η γενιά του TikTok είναι επίσης επικριτική για τα οφέλη για την υγεία των χυμών, τους οποίους ορισμένοι θεωρούν γεμάτους με πολύ ζάχαρη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο