Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικά λουκάνικα στην Ευρωπαϊκή λίστα απάτης Απριλίου

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΕλληνικά λουκάνικα στην Ευρωπαϊκή λίστα απάτης Απριλίου
spot_img

Μια πιθανή Ελληνική απάτη στη τελευταία έκθεση της Κομισιόν.

Η νοθεία, η παράνομη σφαγή αλόγων και τα προϊόντα που δεν υποβάλλονται στους απαραίτητους ελέγχους περιλαμβάνονται στην τελευταία έκθεση για πιθανές απάτες και άλλες μη συμμορφώσεις που έθεσαν τα κράτη μέλη της ΕΕ τον Απρίλιο του 2024.

Ο αριθμός των υποψιών για απάτη στα τρόφιμα και άλλες περιπτώσεις απάτης που συζητήθηκαν από τις ευρωπαϊκές χώρες παρέμεινε σταθερός. Οι 341 ειδοποιήσεις είναι παρόμοιες με τις 345 του Μαρτίου, αλλά αυξημένες από τις 318 τον Φεβρουάριο και 277 τον Ιανουάριο.

Μέσα στην έκθεση υπήρχε μια πιθανή απάτη για λογαριασμό της Ελλάδας με παράταση της ημερομηνίας λήξης σε λουκάνικα βοδινού κρέατος που είχαν ως τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Τα ζητήματα που εντοπίζονται είναι πιθανές, αλλά όχι επιβεβαιωμένες απάτες. Οι καταγεγραμμένες μη συμμορφώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν έρευνες από τις αρχές των κρατών μελών της ΕΕ. Τα στοιχεία προέρχονται από την τέταρτη μηνιαία έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν θέματα ύποπτης διασυνοριακής απάτης που μοιράζονται μεταξύ των μελών του Δικτύου Επαγρύπνησης και Συνεργασίας (ACN) και ανακτώνται από το Σύστημα Ταχείας Επαγρύπνησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), το Δίκτυο Διοικητικής Βοήθειας και Συνεργασίας (AAC) και το Δίκτυο Αγροδιατροφικής Απάτης (FFN).

Καλύπτει τα τρόφιμα, τις ζωοτροφές, τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, την καλή διαβίωση των εκτρεφόμενων ζώων, τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και τα κτηνιατρικά φάρμακα που καταλήγουν ως υπολείμματα και επιμολύνσεις στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.

Στόχος είναι να βοηθήσει τις εθνικές αρχές στη δημιουργία ελέγχων με βάση τον κίνδυνο για την καταπολέμηση δόλιων και παραπλανητικών πρακτικών, να βοηθήσει τον τομέα των τροφίμων με αξιολογήσεις τρωτότητας και να εντοπίσει αναδυόμενους κινδύνους.

Συνολικά, 99 επισημάνσεις ανέφεραν φρούτα και λαχανικά. Τα διαιτητικά τρόφιμα, τα συμπληρώματα διατροφής και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα βρίσκονταν στη δεύτερη θέση με 44 ειδοποιήσεις, ακολουθούμενα από τα δημητριακά και τα προϊόντα αρτοποιίας με 21.

Η πλειονότητα των θεμάτων εντοπίστηκε μέσω συνοριακών επιθεωρήσεων ή ελέγχων στην αγορά. Ορισμένα βασίστηκαν σε πληροφορίες από πληροφοριοδότες και παρακολούθηση από τα μέσα ενημέρωσης. 18 εντοπίστηκαν μετά από καταγγελίες καταναλωτών και 27 μετά από εσωτερικούς ελέγχους των εταιρειών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο