Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

50 Great Greek Wines: Εκδήλωση προβολής του ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

ΑρχικήΝέα50 Great Greek Wines: Εκδήλωση προβολής του ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
spot_img

Προβολή των ελληνικών κρασιών σε στοχευμένο κοινό της βρετανικής αγοράς.

Αντιπροσωπευτικά κρασιά από όλο το φάσμα του ελληνικού αμπελώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης με τίτλο «50 Great Greek Wines (50 GGW) Goes Big in London», που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στο Λονδίνο, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Διοργανωτής ήταν ο Έλληνας Master of Wine (MW), Γιάννης Καρακάσης, και σε αυτήν συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς 33 οινοποιεία και από βρετανικής κορυφαίοι οινογνώστες και sommeliers, εκπρόσωποι εταιρειών εισαγωγής κρασιού, δημοσιογράφοι οίνου και influencers που ειδικεύονται στη γαστρονομία, τον οινικό τουρισμό και τα ταξίδια.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η προβολή των ελληνικών κρασιών σε στοχευμένο κοινό της βρετανικής αγοράς, προκειμένου να δοθεί μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα στους Έλληνες οινοπαραγωγούς και ταυτόχρονα να αναδειχθεί το εμπλουτισμένο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από τη λίστα των 50 GGW και επιπλέον ετικέτες από το χαρτοφυλάκιο κάθε παραγωγού, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις πολυάριθμες εμπειρίες που προσφέρει ο οινοτουρισμός στη χώρα μας όλες τις εποχές του χρόνου.

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο