1st Hellenic Sensory Science Conference (SENSO Conference 2024) 25-28 Ιουνίου 2024 – Μύρινα, Λήμνου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Το πρώτο συνέδριο για την αισθητηριακή ανάλυση (sensory science) στην Ελλάδα, 1st Hellenic Sensory Science Conference (SENSO Conference 2024), θα λάβει χώρα το διάστημα 25-28 Ιουνίου 2024, και θα φιλοξενηθεί από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μύρινα Λήμνου, σε συνδιοργάνωση με πανεπιστημιακά τμήματα και φορείς που δραστηριοποιούνται στην αισθητηριακή ανάλυση (sensory science) ανά την Ελλάδα.
Σκοπός της SenSo είναι να προάγει της ανάπτυξη της αισθητηριακής επιστήμης (sensory science) στην Ελλάδα, μέσα από τη δικτύωση και τη συνέργεια επιστημόνων, στελεχών επιχειρήσεων και ειδικών, που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο, στην ακαδημία, τη βιομηχανία, ιδρύματα και οργανισμούς. Η SenSo προγραμματίζεται να ενταχθεί στα μέλη της European Sensory Science Society: E3S.
To SENSO Conference αναμένεται να καθιερωθεί ως τακτικό συνέδριο που θα διοργανώνεται σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.
Τα εργαστήρια TÜV AUSTRIA Labs θα συμμετέχουν στο 1st Hellenic Sensory Science Conference (Senso Conference 2024). Ο Γενικός Διευθυντής των TÜV AUSTRIA Labs, Γιώργος Σειραγάκης, θα μιλήσει την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 10:50 για το ρόλο των οργανοληπτικών ελέγχων ως εργαλεία ανίχνευσης των αλκαλοειδών του λούπινου και θα παρουσιάσει το νέο υπερσύγχρονο διαπιστευμένο Εργαστήριο Οργανοληπτικού Ελέγχου της TÜV AUSTRIA Labs στην Αγία Παρασκευή Αττικής και τους ελέγχους που πραγματοποιούνται.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
- Αισθητηριακή/οργανοληπτική ανάλυση τροφίμων και ποτών (sensory analysis of foods and drinks)
- Ανάπτυξη μεθόδων στην αισθητηριακή επιστήμη (method development in sensory science)
- Μελέτες καταναλωτή (consumer studies)
- Στατιστικά εργαλεία
- Η αισθητηριακή επιστήμη ως εργαλείο μιας βιώσιμης αγροδιατροφικής αλυσίδας
- Συσκευασία και επικοινωνία προϊόντων
- Η αισθητηριακή επιστήμη ως εργαλείο E&A
- Συναισθήματα και ψυχολογία του καταναλωτή
- Διαφοροποιήσεις στην αισθητηριακή αντίληψη λόγω κουλτούρας μεταξύ αγορών του εξωτερικού και εξαγωγές
- Aισθητηριακή επιστήμη και διατροφικές μελέτες
- Προκλήσεις και ευκαιρίες στην αισθητηριακή αντίληψη νέων τροφίμων, εναλλακτικών τροφίμων και νεοφοβία
- Νέες τεχνολογίες, ψηφιακά εργαλεία και εργαλεία πληροφορικής στην αισθητηριακή επιστήμη
- Οργανοληπτική ανάλυση ελαιόλαδου
- Οργανοληπτική ανάλυση οίνου και ποτών
- Οργανοληπτική ανάλυση παραδοσιακών προϊόντων
- Λεξικολογία και γλωσσικά εργαλεία στην αισθητηριακή επιστήμη
- Νευροεπιστήμη και μελέτη καταναλωτή (neuroscience)
- Μελέτες καταναλωτή και αισθητηριακή ανάλυση του οικοσυστήματος προϊόντων τρόφιμων (συσκευασία, ιστοσδελίδα, τοποθέτηση στο ράφι, περιβάλλον κατανάλωσης)
- Αισθητηριακή ανάλυση για την ανάπτυξη του τουρισμού και της γαστρονομίας
Η εγγραφή και παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν, ενώ οι σύνεδροι θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής κατά τη λήξη του συνεδρίου.