Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιολογική γεωργία στην ΕΕ: ​​16,9 εκατομμύρια εκτάρια το 2022

ΑρχικήΝέαΒιολογική γεωργία στην ΕΕ: ​​16,9 εκατομμύρια εκτάρια το 2022
spot_img

Μεταξύ 2012 και 2022, η έκταση που χρησιμοποιείται για τη βιολογική γεωργία αυξήθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Η έκταση που χρησιμοποιείται για τη βιολογική γεωργική παραγωγή στην ΕΕ συνέχισε να αυξάνεται και το 2022 φτάνοντας τα 16,9 εκατομμύρια εκτάρια (ha), από 15,9 εκατομμύρια εκτάρια το 2021 και 14,7 εκατομμύρια εκτάρια το 2020 σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Το 2022, η έκταση που χρησιμοποιήθηκε για τη βιολογική γεωργία ήταν ισοδύναμη στο 10,5% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης (ΧΓΕ) στην Ε.Ε.

Μεταξύ 2012 και 2022, η έκταση που χρησιμοποιείται για τη βιολογική γεωργία αυξήθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Οι υψηλότεροι ρυθμοί επέκτασης κατά την περίοδο αυτή ήταν στην Κροατία (+306%), στην Πορτογαλία (278%) ενω στη Βουλγαρία οι εκτάσεις περιοχών βιολογικής καλλιέργειας της Βουλγαρίας αυξήθηκαν κατά 182%, ποσοστό που είναι το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Κροατία και την Πορτογαλία.

Τα υψηλότερα μερίδια περιοχών βιολογικής γεωργίας στο σύνολο της UAA ήταν στην Αυστρία (27%), στην Εσθονία (23%) και στη Σουηδία (20%). Αντίθετα, το μερίδιο της βιολογικής γεωργίας ήταν κάτω από 5% σε 5 χώρες της ΕΕ το 2022, με τα χαμηλότερα μερίδια στη Μάλτα (κάτω από 1%), τη Βουλγαρία και την Ιρλανδία (και οι δύο 2%).

Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2022 η Βουλγαρία εξακολουθούσε να έχει το χαμηλότερο μερίδιο εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας στην ΕΕ, με 2% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης, σύμφωνα με την Eurostat.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο