Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νερό: Θέλουμε να γίνουμε Μεγάλη Βρετανία;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΝερό: Θέλουμε να γίνουμε Μεγάλη Βρετανία;
spot_img

Το “σοκ” της ιδιωτικοποίησης.

Στη Μεγάλη Βρετανία, η ιδιωτικοποίηση του νερού απέτυχε παταγαδώς!

https://www.theguardian.com/commentisfree/article/2024/jun/12/the-guardian-view-on-water-privatisation-end-an-experiment-that-has-failed

Έχοντας αυτό κατά νου, θέλουμε να κάνουμε το ίδιο λάθος;

Δεν θα επαναλάβω το τετριμμένο ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

Αλλά, θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι ορισμένες υπηρεσίες ΔΕΝ μπορούν να παρέχονται από ιδιώτες (συγκοινωνίες, ρεύμα, νερό, υγεία και εκπαίδευση).

Ας μην ξεχνάμε τα Τέμπη και την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ…

Τι πιο δυνατό σοκ χρειαζόμαστε για να δούμε κατάματα τι κάνει η ιδιωτικοποίηση;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο