Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
33.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Αγγελάκης ΑΕ στο Διεθνές Συμπόσιο Πτηνοτροφίας 2024

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΗ Αγγελάκης ΑΕ στο Διεθνές Συμπόσιο Πτηνοτροφίας 2024
spot_img

Διεθνές Συμπόσιο Πτηνοτροφίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία της εκτροφής πουλερικών.

Στο Διεθνές Συμπόσιο Πτηνοτροφίας που διοργάνωσε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στις εγκαταστάσεις της, στις 19 και 20 Ιουνίου 2024, με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία της εκτροφής πουλερικών, συμμετείχε η Αγγελάκης ΑΕ, ως μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες στον κλάδο.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο Συμπόσιο συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η δημόσια υγεία, η υγεία των παραγωγικών σμηνών και η γρίπη των πτηνών, η ευζωία και η βιώσιμη εκτροφή, η ασφάλεια των τροφίμων, η διατροφή και διαχείριση των πουλερικών και βέβαια οι οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος.

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα “Βιομηχανία & Καινοτομία, έλαβε μέρος ως ομιλητής και ο Πέτρος Σπανός, Γενικός Διευθυντής της Αγγελάκης ΑΕ, ο οποίος τοποθετήθηκε τόσο σχετικά με τη συζήτηση για τη χρήση εντόμων ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης στη διατροφή των πουλερικών ως νέα καινοτομία, θέτοντας ερωτήματα και σημαντικές προϋποθέσεις ασφαλείας για τη χρήση τους συνολικά, όσο και για τα φυτικά υποκατάστατα κρέατος και το κατά πόσο αποτελούν άμεσο ανταγωνισμό για το κοτόπουλο, καθώς για τις ενέργειες αναφορών περιβαλλοντικών επιδόσεων και δεικτών που εφαρμόζει η εταιρεία και πως αυτές θα αποτελέσουν απαίτηση στο εγγύς μέλλον, λόγω περιβαλλοντικού νόμου, συνολικά για τις εταιρείες του κλάδου. Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε, επίσης, στην ιστορία της Αγγελάκης, τονίζοντας τη μεγάλη έμφαση που δίνει η εταιρεία, όλα αυτά τα χρόνια, στη διασφάλιση της άριστης ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων της, αλλά και στο μακρόπνοο πλάνο ανάπτυξης και πλήρους καθετοποίησης που υλοποιείται αυτή την περίοδο, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την επόμενη ημέρα της εταιρείας.

Η Αγγελάκης ΑΕ, συμμετέχει ενεργά και συστηματικά σε κάθε δημόσια συζήτηση που αφορά την ανάπτυξη και την εξέλιξη του κλάδου της ελληνικής πτηνοτροφίας, αλλά και στη διερεύνηση βέλτιστων πρακτικών για την παραγωγή προϊόντων κοτόπουλου υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, που θα ξεχωρίσουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Λίγα λόγια για την Αγγελάκης Α.Ε.

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ έχει συμπληρώσει 60 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον κλάδο της πτηνοτροφίας, παραμένοντας πιστή στις ίδιες αξίες και αρχές που είχαν ο Νικόλαος και η Παναγιώτα Αγγελάκη όταν δημιούργησαν, το 1962, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στη Χαλκίδα. Σήμερα, με αφοσίωση, μεράκι και συνέπεια, η επιχείρηση αυτή έχει εξελιχθεί σε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου, με έδρα τον Πούρνο Ευβοίας, που προσφέρει άμεσα πάνω από 200 θέσεις εργασίας και έμμεσα εκατοντάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, αποτελώντας έναν σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Συνεχιστές της φιλοσοφίας και της οικογενειακής παράδοσης της επιχείρησης, εδώ και 20 χρόνια, είναι ο Θάνος και ο Ταξιάρχης Αγγελάκης, η δεύτερη γενιά της οικογένειας. Σταθερή επιδίωξη όλα αυτά τα χρόνια είναι η ανάπτυξη και δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. Παράλληλα, μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ είναι η αειφόρος ανάπτυξη, με στόχο να καταφέρει να γίνει, σε βάθος δεκαετίας, μια ανθρακικά ουδέτερη πτηνοτροφική εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Θάνος Αγγελάκης, μένει σταθερός στο όραμά του: η ποιότητα να μην θυσιάζεται ποτέ στον βωμό της ποσότητας, με τα προϊόντα της εταιρείας να παραμένουν κορυφαία σε γεύση και διατροφική αξία και να μη θυμίζουν σε τίποτα τυποποιημένα προϊόντα χωρίς φαντασία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως η τσίχλα απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα σας

Μελέτες που αποδεικνύουν ότι το μάσημα τσίχλας συμβάλλει στη διατήρηση της στοματικής υγείας.

11 θάνατοι από λιστερίωση στην Ελλάδα το 2023 – 12 τα κρούσματα το 2024

Αύξηση κρουσμάτων λιστερίωσης - Οι δράσεις ΕΟΔΥ για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η μούχλα του μπλε τυριού που προστατεύει από τον καρκίνο

Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τρόπο σύνθεσης μιας ένωσης του μπλε τυριού που έχει αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα