Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
28.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Ανάγκη διαθεσιμότητας και διαφοροποίησης φυτικών πρωτεϊνών

ΑρχικήΝέαΕΕ: Ανάγκη διαθεσιμότητας και διαφοροποίησης φυτικών πρωτεϊνών
spot_img

Τα συμπεράσματα της συνεδρίασης για την διαθεσιμότητα και τη διαφοροποίηση των φυτικών πρωτεϊνών.

   H ανάγκη ενίσχυση της διαθεσιμότητας και της διαφοροποίησης των πηγών φυτικής πρωτεΐνης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημάνθηκε, στην πρόσφατη συνεδρίαση των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας υπό τη βελγική Προεδρία, ένα κρίσιμο βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου, ανθεκτικού και υγιεινού συστήματος τροφίμων. Τη συνάντηση, η οποία είχε ως στόχο να συζητήσει το μέλλον της γεωργίας και της αλιείας στην ΕΕ, χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Ένωση Χορτοφάγων.

   Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Χορτοφάγων (EVU), τα συμπεράσματα υπογράμμισαν την ανάγκη για μια συστημική και ολοκληρωμένη προσέγγιση των συστημάτων τροφίμων για να διασφαλιστεί η οικονομική προσιτότητα και η βιωσιμότητα. Η ειδική έκκληση να δοθεί περισσότερη προσοχή στις πηγές φυτικών πρωτεϊνών σηματοδοτεί μια σημαντική αναγνώριση του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν τα φυτικά τρόφιμα στην επίτευξη των δεσμεύσεων της ΕΕ για το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και το κλίμα. Αν και, χωρίς να αναφέρουμε την ανάγκη αύξησης της ίδιας της κατανάλωσης φυτικών πρωτεϊνών.

   Η EVU τονίζει πως τα συμπεράσματα δεν απαιτούν μια αναγκαία διατροφική αλλαγή και βαθύτερες αλλαγές στην Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΑΠ) προς τους περιβαλλοντικούς στόχους και τους στόχους που σχετίζονται με την υγεία, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι μια κοινή και αυξανόμενη έκκληση από πολιτικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη.

   Στην αρχή της βελγικής Προεδρίας, η EVU έδειξε ότι η ευθυγράμμιση του προγράμματος της Προεδρίας με το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον ήταν σημαντική. Λυπούμαστε που βλέπουμε έλλειψη σημαντικής προόδου σε αυτά τα θέματα, παρά την πεποίθησή μας ότι τα τμήματα του προγράμματος μπορούν να ευθυγραμμιστούν με την προώθηση της διατροφής με βάση τα φυτά και των πιο βιώσιμων συστημάτων αγροδιατροφής. Αυτή η ευθυγράμμιση θα αύξανε τη στρατηγική αυτονομία, θα εισαγάγει την υγεία σε όλες τις πολιτικές, θα δημιουργούσε μια οικονομία που προστατεύει το μέλλον και θα επενδύσει στην έρευνα και την καινοτομία. Επιπλέον, η Διάσκεψη Open Food που διοργάνωσε η Προεδρία τον Μάρτιο του 2024, έγινε μάρτυρας συζητήσεων υψηλού επιπέδου και δημιούργησε ευρεία συναίνεση σχετικά με την ανάγκη μετάβασης σε περισσότερες φυτικές δίαιτες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο