Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σήμερα τo πρώτο Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑρχικήΝέαΣήμερα τo πρώτο Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
spot_img

cibum team

Άνοιξε σήμερα η αυλαία του Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά μέσω κορυφαίας ειδικά σχεδιασμένης επαγγελματικής πλατφόρμας. Τα Greek Gastronomy Workshops ενδιαφέρουν άμεσα τις εξαγωγικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν ή και να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.

Η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας στην οποία συμμετέχουν 139 travel Αgents και δημοσιογράφοι, 52 εισαγωγείς και χονδρέμποροι ,καθώς και 32 Ελληνικές επιχειρήσεις αποτελεί το δεύτερο βήμα της Tourism Media & Events -μετά την αγορά της Γερμανίας- στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Virtual Greek Tourism & Gastronomy Workshops 2021.

Το Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο, διεξάγεται για πρώτη φορά, με στόχο την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Ελλάδας καθώς και των τροφίμων και των ποτών στην πολλά υποσχόμενη για τη χώρα μας βρετανική αγορά, η οποία μετά το Brexit δύναται να έχει ιδιαίτερη δυναμική. 

Η εν λόγω εκδήλωση που κλείνει στις 24 Μαρτίου -μετά το πέρας εκατοντάδων B2B προκαθορισμένων virtual συναντήσεων- αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων διαδικτυακών διοργανώσεων για τον εναλλακτικό τουρισμό και τη γαστρονομία στην αγορά του Βελγίου, της Πολωνίας και της Γερμανίας.

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού , του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 Υπογραμμίζεται ότι παράλληλα με την εκδήλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό πραγματοποιείται ταυτόχρονη εκδήλωση για τον αγροδιατροφικό κλάδο, με μπαράζ  B2B  συναντήσεων, επιδιώκοντας την ανάδειξη των ωφελειών της σύνδεσης του τουρισμού με την γαστρονομία. 

Oi επόμενες εκδηλώσεις για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και της γαστρονομίας της Ελλάδας είναι οι εξής : θα πραγματοποιηθούν στην αγορά, της Δανίας 29-30 Μαρτίου 2021, της Γαλλίας 13-15 Απριλίου 2021 και της Σουηδίας το Δεκέμβριο του 2021.

Σημειώνεται ότι για την προώθηση του τουρισμού πολυτελείας αλλά και των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής, μέσω των Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshops έχουν επιλεγεί οι χώρες της Ρωσίας 5-7 Μαΐου 2021, Ντουμπάϊ, 12-13 Μαΐου 2021, Η.Π.Α., Οκτώβριος του 2021 και της Benelux (με επίκεντρο το Λουξεμβύργο), Νοέμβριος του 2021.

Σε κάθε εκδήλωση συμμετέχουν από την πλευρά των αγορών για μεν τον τουρισμό, 70-80 τοπικοί τουριστικοί πράκτορες (στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο) και tour operators της εκάστοτε αγοράς, για δε τον αγροδιατροφικό τομέα, 40-50 αγοραστές (εισαγωγείς, χονδρέμποροι, αλυσίδες supermarket, delicatessen κ.α.). 

 Για την επιτυχία των εκδηλώσεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους τα έμπειρα στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας Tourism Media & Events και οι συνεργαζόμενες ανά χώρα τοπικές PR εταιρείες,  που διασφαλίζουν τη συμμετοχή των σημαντικότερων επαγγελματιών της εκάστοτε τοπικής αγοράς.

Κατά την έναρξη των διαδικτυακών εκδηλώσεων πραγματοποιείται webinar για όλους τους συμμετέχοντες με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος. Ταυτόχρονα, διενεργείται παρουσίαση σε προσκεκλημένους εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media από την εκάστοτε χώρα, επιδιώκοντας την μέγιστη δημοσιότητα των συμμετεχόντων. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο