Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο φορέα δημιούργησαν οι επιχειρήσεις διαχείρισης και μεταποίησης ζωικών υποπροϊόντων

ΑρχικήΝέαΝέο φορέα δημιούργησαν οι επιχειρήσεις διαχείρισης και μεταποίησης ζωικών υποπροϊόντων
spot_img

Ο ΣΕΖΥΠ ιδρύθηκε με στόχο την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, διαχείριση και μεταφορά ζωικών υποπροϊόντων.

Ανακοινώθηκε η ίδρυση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Διαχείρισης και Μεταποίησης Ζωικών Υποπροϊόντων, γνωστού ως ΣΕΖΥΠ. Ο νέος σύνδεσμος δημιουργήθηκε από τις σημαντικότερες εταιρείες του τομέα, περιλαμβάνοντας τις FARGECO HELLAS A.E., KAFSIS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε., ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ – ΛΑ.Β.Υ.Σ. ABEE και BIOEXIS Μ.ΙΚΕ. Οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας εθνικής παραγωγής ζωικών υποπροϊόντων και παρέχουν ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές υπηρεσίες για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου είναι η εξής:

  • Πρόεδρος: Vincenzo Chirico – FARGECO HELLAS A.E.
  • Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Κασκάνης – KAFSIS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε.
  • Γεν. Γραμματέας: Αλκιβιάδης Ζιάκας – ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ – ΛΑ.Β.Υ.Σ. ABEE
  • Ταμίας: Χαράλαμπος Γιώρας – BIOEXIS Μ.ΙΚΕ

Ο σκοπός ίδρυσης του ΣΕΖΥΠ

Ο ΣΕΖΥΠ ιδρύθηκε με στόχο την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, διαχείριση και μεταφορά ζωικών υποπροϊόντων, καθώς και η εκπροσώπηση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον σύνδεσμο αυτών στους θεσμούς τόσο του κράτους όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των διεθνών οργανισμών.

Η ορθή διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, καθώς και στην οικονομική ανάπτυξη, μέσω της επαναχρησιμοποίησής τους στους τομείς της ενέργειας, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των καυσίμων.

Ένα από τα πρώτα θέματα που θα διαχειριστεί η διοίκηση του Συνδέσμου είναι η ανάδειξη των σημαντικών ζητημάτων που προκύπτουν κατά την παραγωγή, συλλογή, αποθήκευση, μεταφορά και γενικότερα τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων, σύμφωνα με τους Κανονισμούς 1069/2009 και 142/2011.

Πηγή: meat news

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο