Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί πρέπει πάντα να αλατίζουμε το αγγούρι

ΑρχικήΟικιακάΓιατί πρέπει πάντα να αλατίζουμε το αγγούρι
spot_img

Πώς το λαχανικό θα έχει άψογη εικόνα στη σαλάτα και στα ντιπ που ετοιμάζουμε.


Το αγγούρι, είναι από τα πιο δροσερά, τραγανά λαχανικά που νοστιμεύουν τις σαλάτες μας και τα σάντουιτς. Η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε νερό ωστόσο, μερικές φορές κάνει τα πιάτα να φαίνονται περισσότερο υγρά από το επιθυμητό. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή και είναι το αλάτισμα!

Γιατί πρέπει να αλατίζουμε το αγγούρι;

Το αλάτισμα των αγγουριών ξεκινά τη διαδικασία της όσμωσης, η οποία αποβάλλει το νερό από τα κύτταρα του αγγουριού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη γεύση του. Πολλοί θεωρούν τα αγγούρια άνοστα και υδαρή αλλά ανάλογα με την ποικιλία, μπορεί να είναι γλυκά, ευχάριστα πικρά, ακόμη και αλμυρά. Το αλάτι βοηθά τα αγγούρια να απελευθερώσουν την υγρασία τους, και αναδεικνύει τις αποχρώσεις αυτών των γεύσεων που διαφορετικά μπορεί να μας διέφευγαν.

«Όταν φτιάχνω ντιπ αγγουριού, πάντα προ-αλατίζω τα αγγούρια για να τραβήξω την υγρασία πριν τα ανακατέψω στο ντιπ, ώστε η υπερβολική υγρασία να μην αραιώσει το ντιπ», λέει η αρχισυντάκτρια μαγειρικής Leah Colins.

Πώς αλατίζουμε το αγγούρι;

Αλατίστε τα αγγούρια πριν τα σερβίρετε ή τα χρησιμοποιήσετε για κάποιο ντιπ ώστε να αφήσετε την όσμωση να κάνει τη δουλειά της. Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι είναι αρκετό για κάθε κιλό αγγουριών που ετοιμάζετε.

Πλύνετε και κόψτε σε φέτες τα αγγούρια, τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι που βρίσκεται πάνω από ένα μεγάλο μπολ ή νεροχύτη και, στη συνέχεια, αλατίστε τα. Αφήστε τα αγγούρια να καθίσουν μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το νερό τους, περίπου 5 έως 10 λεπτά. Αν τα ξεπλύνετε, φροντίστε να τα στραγγίξετε καλά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βαρέα μέταλλα σε μπαχαρικά: Τι έδειξαν έλεγχοι σε 64 δείγματα – Τι συμβαίνει με την σκόπιμη νοθεία με μόλυβδο

Τα πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα μπαχαρικά μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία και μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη δόλιας πρακτικής σύμφωνα με γερμανική έρευνα.

Πως το παθογόνο Listeria ξεγελάει τα τεστ ανίχνευσης – Ερευνητές αναπτύσσουν νέες μεθόδους

Ξετυλίγοντας το μυστήριο του "λήθαργου" στα παθογόνα των τροφίμων για πιο αποτελεσματική εξάλειψη.

Πόσο μολυσμένα με δισφαινόλη Α είναι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα;

Η ουσία αυτή εξασθενεί το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα, επηρεάζει τον μεταβολισμό την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο