Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
25.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιώσιμη εκτροφή γαρίδας – Γερμανική εταιρεία συγκέντρωσε “οκταψήφια” επένδυση από επενδυτές

ΑρχικήΝέαΑλιείαΒιώσιμη εκτροφή γαρίδας - Γερμανική εταιρεία συγκέντρωσε "οκταψήφια" επένδυση από επενδυτές
spot_img

Πατενταρισμένες δεξαμενές όπου ζουν γαρίδες “χωρίς άγχος”.

Η Aquapurna, μια γερμανική εταιρεία, μεταμορφώνει την εκτροφή γαρίδας με μια βιώσιμη, ολιστική και βασισμένη στην τεχνολογία προσέγγιση. Χρησιμοποιώντας το καινοτόμο σύστημα Smart Reef System, το οποίο αναπαράγει το φυσικό περιβάλλον της γαρίδας , η εταιρεία παράγει υψηλής ποιότητας, βιώσιμες γαρίδες. 

Αυτή η προηγμένη, αυτοματοποιημένη τεχνολογία δημιουργεί ένα ελεγχόμενο και χωρίς άγχος περιβάλλον που μιμείται τη φύση, βελτιστοποιώντας τόσο την υγεία όσο και την απόδοση της γαρίδας. Με την υποστήριξη της BlueInvest, η Aquapurna εξασφάλισε με επιτυχία μια σημαντική οκταψήφια επένδυση από επενδυτές.

«Η BlueInvest μας έφερε πολύτιμες ιδέες και τεχνογνωσία στα χρηματοοικονομικά που καταφέραμε να μεταφέρουμε στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας για συγκέντρωση κεφαλαίων», δήλωσε  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aquapurna, David Gebhard.

Οι συνιδρυτές της Aquapurna, Florian Gösling και David Gebhard, με τον Marcus Thon (Επικεφαλής Ε&Α).
© Aquapurna

Το ταξίδι της Aquapurna στη βιώσιμη εκτροφή γαρίδων

Το Aquapurna κυκλοφόρησε πριν από τέσσερα χρόνια, με γνώμονα το όραμα για την ανάπτυξη επεκτάσιμων και οικονομικά αποδοτικών λύσεων για την εκτροφή γαρίδας. Με μια ομάδα έμπειρων εμπειρογνωμόνων και την ίδρυση του πρώτου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη αφιερωμένο αποκλειστικά στο σύστημα υδατοκαλλιέργειας ανακυκλοφορίας γαρίδας (RAS), ακολούθησε μια περίοδος αφοσιωμένης έρευνας.

Το Aquapurna πέτυχε μια σημαντική ανακάλυψη: πέτυχε να αυξήσει την πυκνότητα των γαρίδων με βιώσιμο, φιλικό προς τα ζώα τρόπο. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προσέγγισε τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας χρησιμοποιώντας μια επεξεργασία νερού που βασίζεται κυρίως στη χρήση της βαρύτητας. Αυτή η καινοτομία όχι μόνο μείωσε το κόστος παραγωγής, αλλά επέτρεψε επίσης στην Aquapurna να επεκταθεί πέρα ​​από εξειδικευμένες αγορές και να φέρει τα προϊόντα της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ξεκλείδωμα κλιμακούμενης, φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής γαρίδας

Στο επίκεντρο της επιτυχίας της Aquapurna βρίσκεται το πρωτοποριακό Smart Reef System της εταιρείας, το οποίο αναπαράγει τους περίπλοκους φυσικούς οικοτόπους όπου ευδοκιμούν οι γαρίδες. Αυτό το πατενταρισμένο εσωτερικό της δεξαμενής επιτρέπει σε τρεις γενιές γαρίδων να συνυπάρχουν απρόσκοπτα. Το περιβάλλον που βασίζεται σε δεδομένα αποφεύγει τον χειροκίνητο χειρισμό, με αποτέλεσμα γαρίδες χωρίς άγχος. 

Οι υγιείς, χαλαρές γαρίδες έχουν μακριές, άθικτες κεραίες, χωρίς πληγές ή ουλές, τρώνε με ανυπομονησία, κινούνται ενεργά και κολυμπούν ελεγχόμενα. Επίσης αναπτύσσονται γρήγορα και έχουν υψηλό ποσοστό επιβίωσης. Πώς το Aquapurna διασφαλίζει ότι οι γαρίδες του είναι χωρίς άγχος; Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές φάρμες που συγκομίζουν 3 έως 4 φορές το χρόνο, το σύστημα της Aquapurna επιτρέπει τη συγκομιδή κάθε 2 ημέρες. Το Aquapurna αποδεικνύει ότι μπορείς να ταΐσεις έναν πληθυσμό, ενώ αφήνεις ανέγγιχτα τα οικοσυστήματα.

Αυτό είναι το είδος L. vannamei. Η χαρακτηριστική royal blue εμφάνιση επιτυγχάνεται μέσα από το περιβάλλον ανάπτυξης του Aquapurna.

BlueInvest σε δράση

Στην αρχή του ταξιδιού της, η Aquapurna ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων για να προωθήσει την τεχνολογία της και να κλιμακώσει την παραγωγή. Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για το πρόγραμμα BlueInvest Readiness Assistance για να ενισχύσει την οικονομική τεχνογνωσία της και να λάβει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Εμπειρογνώμονας, τους υποστήριξε την Aquapurna στις προετοιμασίες της για συγκέντρωση κεφαλαίων, ειδικά στη χρηματοδότηση έργων και στον τραπεζικό τομέα. Βασιζόμενος στην προσωπική εμπειρία, ο “προπονητής” προετοίμασε τους εκπροσώπους της εταιρείας για τις προσδοκίες των επενδυτών, δημιουργώντας μια συναρπαστική υπόθεση και εντοπίζοντας κατάλληλες επαφές. 

Η Aquapurna πέτυχε να συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό οκταψήφιο ποσό. Η εταιρεία εστιάζει πλέον στην επίτευξη ωριμότητας, στη διατήρηση σταθερής ανάπτυξης και στην επέκταση σε νέες αγορές.

Σχετικά με την BlueInvest

Το BlueInvest Readiness Assistance είναι ένα αποκλειστικό πρόγραμμα καθοδήγησης. Στοχεύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ΜΜΕ υψηλού δυναμικού της ΕΕ με καινοτόμα και βιώσιμα προϊόντα και λύσεις για τη Γαλάζια Οικονομία. Οι επιχειρήσεις και τα έργα που θα επιλεγούν για Βοήθεια Επενδυτικής Ετοιμότητας θα λάβουν πακέτα καθοδήγησης προσαρμοσμένα στα επίπεδα ετοιμότητάς τους και στους επιχειρηματικούς στόχους τους. Το πρόγραμμα βασίζεται στον αντίκτυπο, με σαφή εστίαση στην παροχή επιχειρηματικής υποστήριξης για να βοηθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις ΜΜΕ να αναπτύξουν ικανότητες ανάπτυξης και να προσελκύσουν επενδύσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food crime: Τι έδειξε νέα έκθεση για τους τύπους εγκλήματος στα τρόφιμα

Στρατηγική αξιολόγηση του εγκλήματος κατά των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο