Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2025
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε φούρνο για τη σπανακόπιτα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 1.000 ευρώ σε φούρνο για τη σπανακόπιτα
spot_img

Νέο πρόστιμο σε φούρνο – παράβαση κανόνα ΔΙΕΠΠΥ για την ενημέρωση των καταναλωτών για τα κατεψυγμένα.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα την με αριθμό 3589/5-7 -2024 απόφαση επιβολής προστίμου, σε αρτοζαχαροπλαστείο στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση του άρθρου 2 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ για ελλιπείς ενδείξεις πινακίδας και πιο συγκεκριμένα: «Για όλα τα προϊόντα που διατίθενται στην κατανάλωση με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει να υπάρχουν είτε πινακίδες λιανικής πώλησης στους φυσικούς χώρους, είτε αντίστοιχη ηλεκτρονική πινακίδα για πωλήσεις μέσω διαδικτύου ή άλλου παρεμφερούς τρόπου, επί των οποίων αναγράφονται ονομασία, ποιότητα – σύνθεση – ποιοτικά Χαρακτηριστικά, όπου απαιτείται και ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο»

- Advertisement -

Ο έλεγχος έγινε στις 26 Ιουνίου και οι επιθεωρητές της Περιφέρειας διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε η ένδειξη «κατεψυγμένο» στην πινακίδα πώλησης για το προϊόν «σπανακόπιτα» που βρισκόταν προς πώληση στην προθήκη της βιτρίνας του καταστήματος. Στο αρτοζαχαροπλαστείο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL It: Εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καρκινογόνου αρσενικού σε ρύζι – Η απάντηση της αλυσίδας

Έρευνα Ιταλικής Οργάνωσης προστασίας και ενημέρωσης των καταναλωτών για την παρουσία αρσενικού και καδμίου, σε 12 προϊόντα ρυζιού Arborio

Η “Ψεύτικη” σοκολάτα πλέον κυριαρχεί – Νέα αποκάλυψη εργαστηριακών αναλύσεων για δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας – Πώς να το καταλάβετε

Η ψεύτικη σοκολάτα είναι το νέο "κολπάκι" πολλών παρασκευαστών για να μειώσουν το κόστος. Αν και δεν είναι εύκολο οι καταναλωτές να διακρίνουν οπτικά αν ένα προϊόν περιέχει πραγματική σοκολάτα ή κακάο με φυτικά λίπη, υπάρχει τρόπος και να το καταλάβετε και να μην ξαναγοράσετε!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα