Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tο Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ του ΕΦΕΤ

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTο Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ του ΕΦΕΤ
spot_img

Case study παγκοσμίως για δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό.

Quo vadis ΕΦΕΤ;

Πριν από λίγες μέρες, έγραψα στο Cibum σχετικά με τον ΕΦΕΤ:

Ο καλός συνάδελφος κ. Ευάγγελος Μουρελάτος, Επιθεωρητής Εργασίας πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης ΕΦΕΤ, έκανε το παρακάτω σχόλιο στο LinkedIn:

“Ο καλύτερος KPI για έναν οργανισμό ή μια εταιρεία είναι ο δείκτης συγκράτησης προσωπικού. Personnel RETENTION RATIO. Ο ΕΦΕΤ από το 2006 μέχρι σήμερα (με εξαίρεση την περίοδο διοίκησης Μίχα) έχει αρνητικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ σε αυτόν τον δείκτη. Είναι κέντρο διερχομένων στην κυριολεξία. Ο κόσμος φεύγει σαν τα πουλιά. Και 1000 προσλήψεις να κάνει θα φύγουν οι 800 σε 3 χρόνια. Γιατί; Προφανώς φταίει το σχεδόν διαχρονικά κάκιστο management το οποίο τον καθιστά case study παγκοσμίως για δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό. Τα νούμερα είναι αδιαψευστα. Εάν κάποιος διαφωνεί με όσα γράφω ας υπολογίσει και δημοσιεύσει το personnel retention ratio του ΕΦΕΤ από το 2007 εως σήμερα ετησίως. Στα περισσότερα χρόνια έχει αρνητικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ και είναι συγκρίσιμο με sweatshops της Νοτιανατολικής Ασίας”.

Περισσότερα για τον όρο Retention Rate / Employee Retention, μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

https://en.wikipedia.org/wiki/Employee_retention

Συμπερασματικά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΦΕΤ είναι διαχρονικά. Υπάρχει κάτι σοβαρά λάθος στον ΕΦΕΤ, στην “εργασιακή κουλτούρα” στον ΕΦΕΤ…

Και αυτό είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων στην Ελλάδα…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο