Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένας νεκρός και 13 τροφικές δηλητηριάσεις από μοσχαρίσια μπιφτέκια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈνας νεκρός και 13 τροφικές δηλητηριάσεις από μοσχαρίσια μπιφτέκια
spot_img

Μοσχαρίσια μπιφτέκια εστιατορίων με κοινό προμηθευτή αιτία επιδημίας E. coli στη Μοντάνα των ΗΠΑ.

Οι πολλές τραγικές περιπτώσεις που οδήγησαν σε θανάτους και μόνιμες αναπηρίες, επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση μοσχαρίσιου κιμά παραμένει για τους καταναλωτές ένα στοίχημα και χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό και μεγάλη προσοχή, προκειμένου να αποτρέψουμε τις συνέπειες μιας τροφικής δηλητηρίασης από παθογόνο βακτήριο E. coli.

Μία νέα παρόμοια περίπτωση απασχολεί τις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ με 13 σοβαρά άρρωστους από E. coli και έναν νεκρό. Οι τροφικές δηλητηριάσεις σημειώθηκαν στην πολιτεία Μοντάνα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, τα θύματα κατανάλωσαν μοσχαρίσια μπιφτέκια σε εστιατόρια που έχουν κοινό προμηθευτή κρεάτων.

«Πολλά από τα κρούσματα παρουσίασαν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα, ενώ σημειώθηκε και ένας θάνατος» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της κομητείας Flathead (FCCHD). Το προϊόν δεν ήταν διαθέσιμο για αγορά από τους καταναλωτές σε παντοπωλεία. Το προσωπικό δημόσιας υγείας συνεργάστηκε άμεσα με όλους τους επηρεαζόμενες εγκαταστάσεις για την απομάκρυνση κάθε εναπομείναντος προϊόντος. Η τελευταία γνωστή ημερομηνία κατανάλωσης του προϊόντος  ήταν η 14η Ιουλίου 2024.

«Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλες τις οικογένειες και τους φίλους που έχουν επηρεαστεί από αυτόν τον θάνατο», δήλωσε η Τζένιφερ Rankosky, Υγειονομική Λειτουργός του Τμήματος Υγείας Flathead City-County. «Το προσωπικό μας συνεχίζει να εργάζεται επιμελώς κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας και μπόρεσε να εντοπίσει μια ύποπτη πηγή νωρίς για να μετριάσει τους κινδύνους και να να αποτρέψουμε άλλους από το να αρρωστήσουν».

Λοιμώξεις από E. coli

Οι λοιμώξεις από E. coli O157 μπορούν να προκληθούν από ένα άτομο που τρώει ένα προϊόν που έχει μολυνθεί με αυτό το στέλεχος του βακτηρίου. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από E. coli περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι, αιματηρή διάρροια, εμετό, πυρετό, αίσθημα πολύ κούρασης, μειωμένη συχνότητα ούρησης, μικρούς ανεξήγητους μώλωπες ή αιμορραγία και ωχρότητα και ρίγη. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η λοίμωξη μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη σε όργανα. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από E. coli εμφανίζονται μεταξύ μίας και δέκα ημερών μετά την έκθεση, με μέσο όρο τρεις έως τέσσερις ημέρες μετά την έκθεση.

Περίπου το 5 έως 10% όσων έχουν διαγνωστεί με λοιμώξεις από E. coli αναπτύσσουν μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή επιπλοκή της νεφρικής ανεπάρκειας, γνωστή ως αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS).

Οι λοιμώξεις από E. coli μπορούν να προληφθούν με τη λήψη των ακόλουθων προφυλάξεων:

– Μαγειρέψτε τον μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά σε ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία 70° C. Μην τρώτε ωμό ή μη μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά.

– Πλένετε πάντα προσεκτικά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό μετά τη χρήση του μπάνιου και την αλλαγή πάνας στα μωρά και πριν χειριστείτε ή φάτε οποιοδήποτε τρόφιμο.

– Πλένετε πάντα τα χέρια σας μετά την επαφή με αγροτικά ζώα, περιττώματα ζώων και περιβάλλοντα ζώων.

– Πλένετε τα ωμά φρούτα και λαχανικά πριν από την κατανάλωση.

– Διατηρείτε το ωμό κρέας χωριστά από τα προϊόντα και τα άλλα τρόφιμα όταν ψωνίζετε και αποθηκεύετε είδη παντοπωλείου.

– Αποφύγετε τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο