Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
21.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φάρμακα: Ποια χαλάνε πιο εύκολα στη ζέστη

ΑρχικήΟικιακάΦάρμακα: Ποια χαλάνε πιο εύκολα στη ζέστη
spot_img

Οι επιπτώσεις της ζέστης στα φάρμακα και στη συντήρηση τους.

Οι καλοκαιρινοί καύσωνες εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την υγεία: Από την αφυδάτωση και τα κυκλοφορικά προβλήματα μέχρι τη θερμική εξάντληση με ζαλάδες και πονοκεφάλους. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από διάφορες ασθένειες επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), ένας σημαντικός αριθμός θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη συμβαίνει τα ζεστά καλοκαίρια. Ο αριθμός των ασθενειών αυξάνεται επίσης. Ενώ οι συμβουλές για την αντιμετώπιση της ζέστης είναι αρκετά διαδεδομένες, ο κίνδυνος που συχνά υποτιμάται είναι τα σημάδια που αφήνει στη φαρμακευτική αγωγή.

Πως να αποθηκεύσετε τα φάρμακα

Η πλειονότητα των φαρμάκων είναι απίθανο να επηρεαστεί όταν υφίστανται μικρές χρονικές περιόδους πάνω από τις συνιστώμενες θερμοκρασίες τους. Για τα περισσότερα φάρμακα η συνιστώμενη μέγιστη θερμοκρασία είναι 25°C.

Ωστόσο, πολλά φάρμακα συνοδεύονται πλέον από οδηγίες ότι μπορούν να αποθηκευτούν έως και 30°C. Τα φάρμακα αντιδρούν διαφορετικά στις υψηλές θερμοκρασίες και η ζημιά από τη θερμότητα είναι συνήθως αόρατη.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι τα φάρμακα με υγρή ή μαλακή σύσταση, όπως τα υπόθετα, οι αλοιφές, οι χυμοί, οι κρέμες, αλλά και τα έμπλαστρα και τα σπρέι με δραστική ουσία. Τα δισκία και τα δραγέτια είναι πιο ανθεκτικά, αλλά ούτε αυτά πρέπει να αποθηκεύονται πάνω από τους 25°Cγια μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν, επομένως, τα φάρμακα να αποθηκεύονται πάντα σε δροσερό μέρος, αλλά όχι πολύ κρύο, διότι τόσο η ζέστη όσο και ο παγετός μπορούν να αλλάξουν την αποτελεσματικότητά τους. Τα φάρμακα πρέπει επίσης να αποθηκεύονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.

Τα φάρμακα αποθηκεύονται συνήθως είτε σε θερμοκρασία δωματίου (15 έως 25°C, είτε στο ψυγείο 2 έως 8°C). Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο φύλαξης των φαρμάκων μπορείτε να βρείτε στη συσκευασία και στο φύλλο οδηγιών χρήσης.

Η δόση των φαρμάκων πρέπει συχνά να προσαρμόζεται για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Εάν έχετε αμφιβολίες, διαβάστε προσεκτικά το φύλλο οδηγιών χρήσης και ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ειδοποίηση RASFF για σέλινο γεμάτο επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Τι είναι η τεμπουκοναζόλη που ανιχνεύτηκε στο λαχανικό

Χαρτοπετσέτες και χαρτί κουζίνας: Τα 6 γεγονότα που δεν γνωρίζετε

Ίσως τα πιο εύχρηστα εργαλεία σε ένα νοικοκυριό είναι το χαρτί κουζίνας και οι χαρτοπετσέτες, αλλά υπάρχουν μερικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε.

Προϊόντα δημητριακών τίγκα στις τοξίνες μούχλας – Έρευνα

Οι τοξίνες της μούχλας μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο