Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
23.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο στη Ζιμπάμπουε λόγω οξείας πείνας

ΑρχικήυγείαΠερισσότερα από 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο στη Ζιμπάμπουε λόγω οξείας πείνας
spot_img

Οι επιπτώσεις της ξηρασίας που κατέστρεψε τις σοδειές είναι δραματικές.

   Η καταιγίδα κατέστρεψε περισσότερο από το ήμισυ της σοδειάς της χώρας, αφήνοντας περίπου 7,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο οξείας πείνας, δύο μήνες αφότου οι ανθρωπιστές του ΟΗΕ ανακήρυξαν τη Ζιμπάμπουε ως μία από τις εστίες πείνας όπου η οξεία επισιτιστική ανασφάλεια ήταν πιθανό να επιδεινωθεί.

   Το φαινόμενο Ελ Νίνιο είναι ένα τακτικό και φυσικά καιρικό φαινόμενο που επηρεάζει τις θερμοκρασίες του αέρα γύρω από τη θάλασσα και τις παράκτιες χερσαίες μάζες. Η κλιματική κρίση τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε πιο συχνά και έντονα μοτίβα.

   Αξιωματούχοι του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Ζιμπάμπουε για να προσδιορίσουν τις επιπτώσεις της ξηρασίας στο έθνος και να ζητήσουν περισσότερη διεθνή υποστήριξη για την ανθρωπιστική απάντηση. Τον Απρίλιο, οι τοπικές αρχές της Ζιμπάμπουε δήλωσαν ότι η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση καταστροφής σε εθνικό επίπεδο.

   Τα στοιχεία από τις αρχές έδειξαν ότι το 57% των ανθρώπων σε «αγροτικές» περιοχές της χώρας πρόκειται να βρεθούν σε επισιτιστική ανασφάλεια μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2025, μια περίοδος κορύφωσης της πείνας εκεί. Άλλες εκθέσεις του ΟΗΕ αναφέρουν ότι οι άμαχοι θα πρέπει να εξαρτώνται από «εναλλακτικές πηγές εισοδήματος, κοινωνική υποστήριξη και ανθρωπιστική βοήθεια» για να αντέξουν αυτή την εποχή.

   Αναφέρθηκε περαιτέρω ότι «οι ανάγκες ανθρωπιστικής βοήθειας θα παραμείνουν υψηλές σε πολλές περιοχές της χώρας μέχρι τη συγκομιδή το 2025 λόγω της κακής αγοραστικής ικανότητας που προκύπτει από τις περιορισμένες ευκαιρίες απόκτησης εισοδήματος και τις υψηλές τιμές των τροφίμων».

    Οι ξηρασίες που προκλήθηκαν από το Ελ Νίνιο φέρεται να έχουν ασκήσει πίεση στην οικονομία της Ζιμπάμπουε, αφήνοντας πάνω από το ένα πέμπτο των παιδιών εκτός σχολείου και έλλειψη προμηθειών νερού στη χώρα. Ο ΟΗΕ και ορισμένοι από τους εταίρους του συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε για την παροχή βοήθειας σε αμάχους. Ωστόσο, αυτές οι ομάδες απαιτούν περισσότερη χρηματοδότηση, καθώς η έκτακτη έκκληση 429 εκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε τον Μάιο και στοχεύει να βοηθήσει περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους, χρηματοδοτείται μόνο κατά 11%.

   Οι ξηρασίες του Ελ Νίνιο έχουν επίσης επηρεάσει και άλλες χώρες της Νότιας Αφρικής, όπως η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Μαδαγασκάρη, το Μαλάουι και άλλες. Κάθε ένα από αυτά τα έθνη έχει μεγάλη ανάγκη από ανθρωπιστικές παρεμβάσεις, καθώς τα επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω της ξηρασίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Whistleblowing: Ο νόμος που έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα… “αγνοείται η τύχη του”

Η προστασία των προσώπων που τολμούν να κάνουν τη διαφορά στο πλαίσιο άσκησης των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο