Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο πάνω από 350.000€ στην πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Kerry Group για εργατικό ατύχημα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠρόστιμο πάνω από 350.000€ στην πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Kerry Group για εργατικό ατύχημα
spot_img

Σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων στη Βρετανία επιβλήθηκε πρόστιμο όταν εργάτης έχασε τα δάχτυλά του.

Πρόστιμο άνω των 300.000 λιρών (352.000 ευρώ) επιβλήθηκε σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων, καθώς ένας από τους εργάτες της έχασε τέσσερα δάχτυλα στο δεξί του χέρι προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει μια μηχανή σε εργοστάσιο στη Γλασκώβη.

Η Kerry Ingredients (UK) Limited γνωστή βιομηχανία συστατικών τροφίμων, με καθαρά έσοδα 728,1 εκατ. € το 2023, έλαβε το πρόστιμο μετά από ένα περιστατικό στο εργοστάσιό της στο Hillington στις 4 Αυγούστου 2021. Ο 39χρονος άνδρας εργαζόταν σε ένα μίξερ στο χώρο, όπου παράγονται μείγματα ξηρών καρυκευμάτων για τη βιομηχανία τροφίμων.

Κατά τη διαδικασία ανάμειξης το μηχάνημα μπλόκαρε και ο εργάτης προσπάθησε να το ξεμπλοκάρει, βάζοντας το δεξί του χέρι στη μηχανή. Ωστόσο, καθώς το έκανε, ήρθε σε επαφή με τις περιστρεφόμενες λεπίδες που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό τεσσάρων από τα δάχτυλά του. Από το περιστατικό, ο άνδρας έπρεπε να μάθει ξανά πώς να κάνει τα πάντα με το αριστερό του χέρι.

Μια έρευνα από το Υπουργείο Υγείας και Ασφάλειας (HSE) διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν σταθερά προστατευτικά που να εμποδίζουν την πρόσβαση στις λεπίδες από την κάτω πλευρά. Διαπίστωσε επίσης ότι δεν υπήρχαν αλληλένδετα προστατευτικά που θα σταματούσαν τα περιστρεφόμενα μέρη εάν αφαιρούνταν οποιοδήποτε εξάρτημα από την κάτω πλευρά του μίξερ.

Η Kerry Ingredients (UK) Limited της Bradley Road, Bristol ομολόγησε την ενοχή της στις 26 Ιουλίου 2024 για παράβαση των κανονισμών περί παροχής και χρήσης εξοπλισμού εργασίας και του νόμου για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία κ.λπ.

Σε νέα ακρόαση στις 8 Αυγούστου 2024, στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο £360.000. Ο κύριος επιθεωρητής HSE, Hazel Dobb, δήλωσε: «Αυτό το περιστατικό θα μπορούσε τόσο εύκολα να είχε αποφευχθεί με απλή λήψη σωστών μέτρων ελέγχου και ασφαλών πρακτικών εργασίας.

«Οι εταιρείες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η HSE δεν θα διστάσει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα επιβολής κατά εκείνων που είναι κάτω από τα απαιτούμενα πρότυπα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο