Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα αγγούρια προκάλεσαν 550 τροφικές δηλητηριάσεις – Δυνητικά τα θύματα είναι χιλιάδες!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤα αγγούρια προκάλεσαν 550 τροφικές δηλητηριάσεις - Δυνητικά τα θύματα είναι χιλιάδες!
spot_img

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο τελικός απολογισμός του FDA για τα θύματα των μολυσμένων αγγουριών.

Ο FDA και το CDC των ΗΠΑ κήρυξαν λήξαν το ξέσπασμα εκατοντάδων τροφικών δηλητηριάσεων που προκάλεσαν αγγούρια μολυσμένα με σαλμονέλα σε 34 Πολιτείες των ΗΠΑ. Ο τελικός απολογισμός είναι 551 ασθενείς εκ των οποίων οι 155 νοσηλεύτηκαν. Να σημειωθεί ότι στις 14 Αύγουστου οι αρχές είχαν ενημερώσει για 449 τροφικές δηλητηριάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε περίπου 10 ημέρες άλλοι 100 άνθρωποι αρρώστησαν μετά την κατανάλωση των αγγουριών.

Πιθανότατα υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν επειδή κάποιοι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια και άλλοι δεν ελέγχονται ειδικά για λοίμωξη από σαλμονέλα. Το CDC αναφέρει ότι για κάθε άτομο που εντοπίζεται σε ξέσπασμα σαλμονέλας, υπάρχουν 29 άλλοι που δεν αναφέρονται. Συνολικά δηλαδή τα θύματα των αγγουριών μπορεί να έχουν φτάσει τις 16.000!

Πίσω από την επιδημία σαλμονελώσεων, σύμφωνα με την έρευνα του FDA, βρίσκονται οι εταιρείες, Bedner Growers, Inc., της Boynton Beach, στη Φλόριντα και η Thomas Produce Company, της Boca Raton επίσης στη Φλόριντα. Η επιτόπια επιθεώρηση των αρχών στις δύο εταιρείες έδειξε ότι χρησιμοποίησαν μολσυμένο με σαλμονέλα Braenderup μη επεξεργασμένο νερό. Επιπρόσθετοι τύποι σαλμονέλας ανιχνεύθηκαν τόσο σε δείγματα εδάφους όσο και σε δείγματα νερού που συλλέχθηκαν τόσο στην Bedner Growers, Inc. όσο και στην Thomas Produce Company. 

Τα φρέσκα προϊόντα όπως αγγούρια, τομάτες, πιπεριές και χόρτα για σαλάτες πλησιάζουν τα πουλερικά ως αιτία λοιμώξεων από σαλμονέλα. Οι λοιμώξεις μπορεί να είναι σοβαρές ή ακόμη και θανατηφόρες σε άτομα με υψηλότερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των μωρών και των ευπαθών ηλικιωμένων. Ενας τρόπος αποφυγής της τροφικής δηλητηρίασης από αγγούρια είναι να τα πλένετε και να τα στεγνώνετε καλά και στη συνέχεια να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.

Οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ασθενείς με καρκίνο, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες και σοβαρές, μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωσταίνουν ή να παρουσιάζουν συμπτώματα. Ωστόσο, μπορεί να εξακολουθούν να μεταδίδουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο