Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χορτοκοπτικό μηχάνημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) απομακρύνει τα επιβλαβή αγριόχορτα κατά 95% από τις καλλιέργειες καλαμποκιού

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΧορτοκοπτικό μηχάνημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) απομακρύνει τα επιβλαβή αγριόχορτα κατά 95% από τις καλλιέργειες καλαμποκιού
spot_img

Μηχάνημα ΑΙ ξεχωρίζει τα αγριόχορτα από τα φυτά του καλαμποκιού.

Εν μέσω των υψηλών θερινών θερμοκρασιών ένα οικολογικό χορτοκοπτικό μηχάνημα κινείται σταθερά ενδιάμεσα σε σειρές καλλιεργημένων φυτών καλαμποκιού σε μία φάρμα της εταιρίας Beidahuang Group στην επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ, χωρίς να διακρίνεται κάποιος χειριστής που να χειρίζεται το μηχάνημα.

“Αυτή η έξυπνη χορτοκοπτική μηχανή έχει αναπτυχθεί από την ομάδα μας με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), ενώ η λειτουργία της στηρίζεται σε μοντέλα ΑΙ, αλλά και εξελιγμένες τεχνικές για τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να ξεχωρίζει αποτελεσματικά τα αγριόχορτα από τα φυτά του καλαμποκιού”, δήλωσε η Τσενγκ Σιγιάο υποδιευθύντρια της Σχολής της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Τεχνολογίας στο ινστιτούτο Harbin Institute of Technology.

Η Τσενγκ πρόσθεσε ότι η μηχανή αυτή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της εκκαθάρισης των ζιζανίων, καθώς η ακρίβειά της φτάνει σε ποσοστό 95%, ενώ, όπως εξήγησε η ίδια, αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί ευρέως σε μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο