Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εμφιαλωμένα νερά: Ποια χώρα έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση

ΑρχικήΝέαΕμφιαλωμένα νερά: Ποια χώρα έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση
spot_img

Στοιχεία της Statista για την παγκόσμια αγορά εμφιαλωμένου νερού.

Το εμφιαλωμένο νερό είναι το πόσιμο νερό συσκευασμένο σε πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια. Το 2023, η αγορά του εμφιαλωμένου νερού παγκοσμίως απέφερε έσοδα περίπου 342 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την πλατφόρμα στατιστικής έρευνας statista*. Το ποσοστό αυτό είναι μεγάλη πτώση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιθανότατα μπορεί να αποδοθεί στην πανδημία του κορωνοϊού και στους περιορισμούς και τα lockdown που είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον και η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού εκτός σπιτιού ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη το 2023. Ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις, προβλέπεται αύξηση τα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ όλων των συσκευασμένων ή εμφιαλωμένων ποτών, το εμφιαλωμένο νερό έχει το υψηλότερο επίπεδο κατανάλωσης. Πάνω από το ένα τρίτο όλων των συσκευασμένων ποτών που καταναλώθηκαν ήταν νερό. Στη δεύτερη θέση ακολούθησαν τα αλκοολούχα ποτά, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 19% της κατανάλωσης.

Πού βρίσκεται η μεγαλύτερη αγορά εμφιαλωμένου νερού;

Στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν τα υψηλότερα έσοδα με περίπου 94 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν η Κίνα και η Γερμανία με περίπου 73 και 21 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Όσον αφορά τον όγκο κατανάλωσης, η Κίνα ήταν η πρώτη αγορά, όπου καταναλώθηκαν σχεδόν 28 δισεκατομμύρια γαλόνια εμφιαλωμένου νερού, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν στη δεύτερη θέση με 15 δισεκατομμύρια γαλόνια κατανάλωσης.

Κορυφαίες εταιρείες εμφιαλωμένου νερού

Η αμερικανική εταιρεία Coca-Cola πουλά μια μεγάλη γκάμα ποτών. Μεταξύ άλλων, το νερό είναι μέρος της γκάμα τους – ο όγκος των πωλήσεών της αυξήθηκε περισσότερο, φτάνοντας σε ρυθμό ανάπτυξης δέκα τοις εκατό, στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής το 2022. Άλλοι μεγάλοι παίκτες στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού είναι η Danone , με έδρα τη Γαλλία, και η Nestlé, με έδρα στην Ελβετία. Αν και το νερό ήταν η κατηγορία με τις χειρότερες πωλήσεις της Nestlé , εξακολουθούσε να δημιουργεί πωλήσεις τεσσάρων δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

*Αυτό το κείμενο παρέχει γενικές πληροφορίες. Η Statista δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για πλήρεις ή σωστές πληροφορίες που δίνονται. Λόγω των διαφορετικών κύκλων ενημέρωσης, τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να εμφανίζουν περισσότερα ενημερωμένα δεδομένα από αυτά που αναφέρονται στο κείμενο.

Σύμφωνα με τις δικές της δημοσιεύσεις, η Statista προσφέρει περισσότερα από 1.000.000 
στατιστικά στοιχεία για περισσότερα από 80.000 θέματα από περισσότερες από 22.500 πηγές σε περισσότερες από 150 χώρες και έχει 31 εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα (από τον Δεκέμβριο του 2022). 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο