Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έξι τραυματίες από έκρηξη κονσέρβας σε πανηγύρι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈξι τραυματίες από έκρηξη κονσέρβας σε πανηγύρι
spot_img

Δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμη με κοψίματα και καψίματα


΄Έξι άτομα τραυματίστηκαν στο Kansas State Fair από έκρηξη που σημειώθηκε σε κονσερβοποιημένο τρόφιμο το οποίο ανέπτυξε υπερβολική θερμοκρασία, εξαιτίας της αποθήκευσής του κοντά σε φούρνο καντίνας. Η καντίνα «Fry Shack», είχε στηθεί στο χώρο του πανηγυριού, που γίνεται κάθε χρόνο στην πολιτεία, διαρκεί 10 ημέρες και προσελκύει περίπου 350.000 άτομα από διάφορα μέρη.

Η έκρηξη προκάλεσε φωτιά που εξαπλώθηκε στο χώρο της εκδήλωσης και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος του Κάνσας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Χάτσινσον.

Δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμη με κοψίματα και καψίματα, ενώ οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ, ενώ το πανηγύρι ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης κονσερβοποιημένων τροφίμων

Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος, καθώς η ζέστη και η υγρασία μπορούν να επιταχύνουν τη ζημιά και τη σκουριά. Αυτό σημαίνει ότι δεν συνιστώνται περιοχές όπως κάτω από το νεροχύτη, κοντά σε πηγές θέρμανσης ή σε υπόγεια.

Επίσης, τα κονσερβοποιημένα προϊόντα δεν πρέπει να εκτίθενται σε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αλλοίωσης. Όταν μάλιστα φυλάσσονται κοντά σε εστίες θερμότητας μπορούν ακόμη και να εκραγούν όπως έγινε στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο