Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Από ποιο τυρί φτιάχνεται τo Babybel;

ΑρχικήΝέαΑπό ποιο τυρί φτιάχνεται τo Babybel;
spot_img

Το Babybel είναι “δικό του” τυρί, αλλά έχει ομοιότητες με άλλα.

Αν και περιγράφεται ως ημίσκληρο τυρί, με τέσσερα βασικά συστατικά (παστεριωμένο γάλα, χορτοφαγική πυτιά, γαλακτικές ζυμώσεις και αλάτι), όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα της εταιρείας, η Babybel το συγκρίνει με το ολλανδικό τυρί Edam, λόγω της ήπιας γεύσης και της παρόμοιας υφής του.

Το Edam είναι γνωστό από την πόλη του Edam στην Ολλανδία, και το χαρακτηριστικό του είναι η ημίσκληρη υφή και η ήπια γεύση του, κάτι που το καθιστά συγκρίσιμο με το Babybel. Αλλά το τελευταίο δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη τυροκομική κατηγορία.

Και τα δύο τυριά συχνά σφραγίζονται με κόκκινο κερί για προστασία. Ωστόσο, το όνομα “Edam Holland” είναι προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο το τυρί που παράγεται στην περιοχή αυτή μπορεί να φέρει αυτήν την ονομασία.

Το κερί στα Babybels λειτουργεί ως προστατευτικό μέσο, δημιουργώντας ένα αεροστεγές σφράγισμα που διατηρεί το τυρί φρέσκο και ασφαλές, ενώ αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας. Το κερί αυτό είναι κατασκευασμένο από παραφίνη ασφαλή για τρόφιμα, και όχι από κερί μέλισσας. Τέλος το σελοφάν που περιβάλλει κάθε Babybel εξασφαλίζει ότι τα τυριά δεν κολλάνε μεταξύ τους κατά τη συσκευασία και μεταφορά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο