Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απαγορεύτηκε η πώληση του Ιταλικού κρασιού Hello Kitty

ΑρχικήΝέαmarketingΑπαγορεύτηκε η πώληση του Ιταλικού κρασιού Hello Kitty
spot_img

Δεκτή η καταγγελία κατά του επώνυμου κρασιού «Hello Kitty» από την επιτροπή παραπόνων της βιομηχανίας αλκοόλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καταγγελία κατά του κόκκινου κρασιού επώνυμων Hello Kitty έγινε δεκτή από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων (ICP) της βιομηχανίας αλκοόλ, στη Βρετανία αφού διαπιστώθηκε ότι έχει ιδιαίτερη απήχηση σε άτομα κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία το κρασί πωλούνταν μαζί με παιδικά παιχνίδια!

Η απόφαση επικυρώθηκε βάσει του κανόνα 3.2(η) του Κώδικα, ο οποίος ορίζει ότι ένα ποτό, η συσκευασία του και οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό ή δραστηριότητα δεν πρέπει με κανέναν άμεσο ή έμμεσο τρόπο να έχει ιδιαίτερη απήχηση σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Η επιτροπή έλαβε υπόψη και την απάντηση του Ιταλού παραγωγού – Torti Wine – που διαφώνησε ότι η Hello Kitty ήταν μια μάρκα παιδικών παιχνιδιών και είπε ότι ήταν δημοφιλής σε όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα σε μητέρες, γιαγιάδες και μεγαλύτερες διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Kim Kardashian.

Το συμβούλιο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει “ένα επίπεδο νοσταλγίας” που συνδέεται με τη μάρκα που παρέμεινε δημοφιλές σε ορισμένους ενήλικες καταναλωτές που το είχαν απολαύσει στην παιδική τους ηλικία, αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τώρα οι καταναλωτές το κρασί Hello Kitty και πωλείται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημείωσε ότι το franchise Hello Kitty περιελάμβανε μια παιδική τηλεοπτική εκπομπή και βιντεοπαιχνίδι που ήταν κατάλληλα για παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω και ο ιστότοπος Hello Kitty περιλάμβανε μια πολιτική απορρήτου για παιδιά, η οποία ενίσχυε την αντίληψη ότι ο ιστότοπος και το περιεχόμενό του δεν στοχεύουν μόνο άτομα κάτω των 18 ετών, αλλά και μικρά παιδιά.

Ενώ η επιτροπή αναγνώρισε ότι η πρόθεση του παραγωγού ήταν να δημιουργήσει ένα κρασί Hello Kitty που να απευθύνεται σε ενήλικες, το πάνελ θεώρησε ότι το ευρύτερο μάρκετινγκ του Hello Kitty στο ΗΒ αντικατόπτριζε ότι η Hello Kitty ήταν μια μάρκα που διατίθεται κυρίως σε παιδιά.

Όσον αφορά τη συνολική εντύπωση του προϊόντος, το πάνελ σημείωσε ότι η συσκευασία περιελάμβανε μια μεγάλη εικόνα του «Hello Kitty» που εμφανιζόταν ευκρινώς στην μπροστινή ετικέτα. Το σχέδιο είναι ένα απλοϊκό καρτούν που είχε υπερβολικά χαρακτηριστικά, όπως ο μεγάλος φιόγκος και ένα μεγάλο κεφάλι μιας χαριτωμένης γάτας. Ως εκ τούτου, η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συνολική εντύπωση της συσκευασίας είχε επίσης ιδιαίτερη απήχηση στα άτομα κάτω των 18 ετών. Ως εκ τούτου, η ομάδα δέχθηκε την καταγγελία σύμφωνα με τον κανόνα 3.2(η) του Κώδικα. Μετά την απόφαση η Torti Wine επιβεβαίωσε ότι δεν θα πουλά πλέον το προϊόν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή στα γυάλινα μπουκάλια με βιδωτό καπάκι – Μετανάστευση τοξικών ενώσεων

Τα γυάλινα σκεύη με βιδωτό καπάκι μπορεί να περιέχουν φθαλικές ενώσεις.

Ελληνικά εστιατόρια: Ποιο αντέχει δημόσια βαθμολόγηση για υγιεινή και ασφάλεια;

Το παράδειγμα της Βρετανίας όπου τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων για την ασφάλεια τροφίμων δημοσιοποιούνται και αναρτώνται στα εστιατόρια, απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα

Επιτραπέζιες ελιές: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη Υδροξυτυροσόλης

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί, στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της, ως πρόσθετο τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο