Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η RECYCOM ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΗ ΑΒ Βασιλόπουλος και η RECYCOM ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πιο βιώσιμο μέλλον
spot_img

Η συνεργασία αφορά στην ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία RECYCOM, θέτοντας σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, έχουν τοποθετηθεί 17 μοβ μεταλλικοί κάδοι σε επιλεγμένα κεντρικά καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, τόσο στην Αττική όσο και σε περιοχές εκτός αυτής. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη και αξεσουάρ, όπως ζώνες και τσάντες, που δεν χρειάζονται πλέον.

Μέσω της πρωτοβουλίας, ενισχύεται η οικολογική συνείδηση των πολιτών και προωθείται η αξία της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα. Μετά από διαλογή, τα καλύτερα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς. Ο ρουχισμός επίσης διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι φυσικές καταστροφές. Η RECYCOM διαχειρίζεται τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα στις εγκαταστάσεις της για τη δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα:

• Το εκπαιδευμένο προσωπικό της RECYCOM επισκέπτεται εβδομαδιαία τους κάδους για τη συλλογή των προϊόντων. Τα ρούχα και τα υποδήματα μεταφέρονται σε αποθήκες όπου γίνεται διαλογή και διαχείριση.

• Σε περιόδους αυξημένης κίνησης, η RECYCOM αυξάνει τα δρομολόγια αποκομιδής για να αποτρέψει την υπερφόρτωση των κάδων.

• Μέρος από τα  ρούχα και τα υποδήματα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με κοινοτικές αρχές, κοινωνικά παντοπωλεία και άλλους φορείς. Τα υπόλοιπα εξάγονται σε συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης για επανάχρηση ή αξιοποιούνται σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών.

Τι δεν ρίχνουμε στους κάδους:

Για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος και η σωστή διαχείριση των ειδών που συλλέγονται, οι πολίτες δεν πρέπει να τοποθετούν στους κάδους λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα και παπούτσια, χαλιά, γυαλί, χαρτί, μεταλλικά στοιχεία και απορρίμματα. Η τοποθέτηση τέτοιων ειδών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία της ανακύκλωσης και στη διαλογή των υλικών.

Οι μοβ κάδοι ανακύκλωσης έχουν σχεδιαστεί με ενισχυμένα υλικά για να αντέχουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, η στιβαρή κατασκευή τους εξασφαλίζει ότι παραμένουν στη θέση τους, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μετακίνησής τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της ΑΒ Βασιλόπουλος για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος και αντικατοπτρίζει το όραμά της για έναν κόσμο όπου η προστασία του περιβάλλοντος συνυπάρχει με την κοινωνική υπευθυνότητα.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

Λίγα λόγια για την RECYCOM

Η RECYCOM ιδρύθηκε το 2012 και είναι η πρώτη ελληνική επιχείρηση, η οποία εφαρμόζει με οργανωμένο και επαγγελματικό τρόπο ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Ο κύριος τομέας δραστηριοποίησης της, προσδιορίζεται στη συλλογή, μεταφορά, διαχείριση και εξαγωγή των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ανέρχεται περίπου στα 600 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο