Ιταλίδα μαγείρισσα αποκαλύπτει την απλή συνταγή για το λικέρ λιμοντσέλο.
Το λιμοντσέλο ή λεμοντσέλο, είναι από τα πιο αγαπημένα λικέρ για μετά το φαγητό, κυρίως όταν σχετίζεται με θαλασσινά. Αυτό το αρωματικό λικέρ λεμονιού, που κατάγεται από την Ιταλία, φημίζεται για το ρόλο του ως κέρασμα μετά το δείπνο, καθώς δρα ως το ιδανικό καθαριστικό του ουρανίσκου.
Μια Ιταλίδα δημιουργός περιεχομένου συνταγών μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok, που δείχνει πώς να φτιάξετε αυθεντικό σπιτικό λιμοντσέλο, το οποίο είναι ιδανικό για να το απολαύσετε ως ποτό μετά το δείπνο ή σε κοκτέιλ. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 745 χιλιάδες προβολές. Η Ιταλίδα λέει στη λεζάντα του βίντεο: “Αυθεντικό σπιτικό λιμοντσέλο! Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολο είναι να το φτιάξετε. Είναι αναζωογονητικό και λαμπερό και σας μεταφέρει κατευθείαν στην Ιταλία με κάθε γουλιά”.
Τα νέα είναι ευχάριστα κυρίως για τους λάτρεις των DIY (φτιάξτε το μόνος σας), καθώς το να το φτιάξεις με την άνεση της κουζίνας σου μειώνει το κόστος σε σύγκριση με το να το αγοράσεις, καθώς χρειάζονται μόνο τρία απλά συστατικά. Επιπλέον, μπορείτε να είστε διπλά σίγουροι ότι δεν υπάρχουν πρόσθετα συντηρητικά.
Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το κλασικό ποτό είναι λεμόνια, ζάχαρη και αλκοόλ υψηλής περιεκτικότητας όπως η βότκα, ιδανικά 95%. Απλώς ξεφλουδίστε οκτώ λεμόνια, τοποθετήστε τις φλούδες σε ένα μεγάλο βάζο, ρίξτε ένα λίτρο αλκοόλ, κλείστε το και αφήστε το για 25 ημέρες. Μόλις οι φλούδες λεμονιού έχουν εμποτίσει επαρκώς το αλκοόλ, στραγγίστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, στη συνέχεια γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1,1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσουν να σχηματίζονται μικροσκοπικές φυσαλίδες, αλλά πριν πάρει βράση, προσθέστε 1,1 κιλό λευκή ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί και μετά από περίπου δύο λεπτά σβήστε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί τελείως όλη η ζάχαρη. Αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το οινόπνευμα εμποτισμένο με λεμόνι και ανακατεύουμε ξανά. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ρίξτε προσεκτικά το λιμοντσέλο σε γυάλινα μπουκάλια χρησιμοποιώντας ένα χωνί.
Σφίξτε καλά τα καπάκια, βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες και είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Πολλοί θεατές έμειναν έκπληκτοι με το πόσο εύκολο ήταν να φτιάξεις αυτό το παραδοσιακό ρόφημα, ενώ αρκετοί εξέφρασαν την προθυμία τους να το δοκιμάσουν. «Είναι ΤΟΣΟ εύκολο;» αναφώνησε ένας σοκαρισμένος παρατηρητής, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο μπαμπάς μου αποφάσισε να φτιάξει μερικά φέτος και βγήκε τέλειο». «Σίγουρα θα φτιάξω μερικά πριν από τα Χριστούγεννα», είπε ένα τρίτο, ήδη εμπνευσμένο.