Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συγκομιδή επιτραπέζιας Ελιάς: Επιστολή προς τους Μεταποιητές από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής

ΑρχικήΝέαΣυγκομιδή επιτραπέζιας Ελιάς: Επιστολή προς τους Μεταποιητές από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής
spot_img

Ενόψει της κορύφωσης της παραλαβής του νωπού ελαιόκαρπου.

Ενόψει της κορύφωσης της παραλαβής του νωπού ελαιόκαρπου και των εργασιών μεταποίησης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής κα. Αικατερίνη Ζωγράφου απέστειλε επιστολή προς την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών, Τυποποιητών και Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών, όπως επίσης και σε Μεταποιητές Επιτραπέζιας Ελιάς στη Χαλκιδική.

Η κα. Ζωγράφου ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες των μεταποιητών, αναγνώρισε τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για την καθιέρωση της Επιτραπέζιας Ελιάς Χαλκιδικής στη συνείδηση των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο και απηύθυνε έκκληση προς το μέρος τους, να προσφέρουν στους ελαιοπαραγωγούς τη βέλτιστη τιμή μονάδας για τον καρπό που τους διαθέτουν.

Η Ελιά Χαλκιδικής είναι ένα καταξιωμένο προϊόν, αναγνωρισμένο ως ΠΟΠ και απαιτείται η συμμετοχή όλων των φορέων στην κοινή προσπάθεια να ξεπεραστεί η δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο και να συνεχιστεί η καλλιέργεια, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο ποιότητας παραγωγής

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νοθεία μελιού και ελαιολάδου στην Ευρώπη – Η νέα έκθεση του ACN για το 2023

Η νοθεία και η παραποίηση προϊόντος είχε τις περισσότερες ειδοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Προειδοποίησης και Συνεργασίας (ACN) το 2023.

Κ. Κουτσουμανής (EFSA): «H Ευρώπη έχει επιτύχει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας τροφίμων σε όλο τον πλανήτη»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σε αποκλειστική συνέντευξη στο cibum, αναφέρθηκε στη νέα του θέση ως αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της EFSA, και τόνισε την ανάγκη της ολιστικής προσέγγισης των θεμάτων ασφάλειας τροφίμων.

Χαμηλότερη όλων των εποχών, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων

Περίπου 1 στους 3 καταναλωτές είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για το E. coli στον κιμά, για τα βαρέα μέταλλα στις παιδικές τροφές και για τον υδράργυρο στα θαλασσινά. 
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο