Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
29.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έλλειψη σιδήρου: Η νέα τάση του Tik Tok με την προσθήκη σιδερένιου αντικειμένου στο βράσιμο

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΈλλειψη σιδήρου: Η νέα τάση του Tik Tok με την προσθήκη σιδερένιου αντικειμένου στο βράσιμο
spot_img

Ίσως έχει και επιστημονική βάση.

   Μια πρόσφατη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορά τα τρόφιμα, ισχυρίζεται ότι κάνει καλό στην υγεία σας, ειδικά για όσους έχουν εμφανίσει συμπτώματα χαμηλού σιδήρου, όπως κόπωση ή ζάλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή “προσθήκη” στο αγαπημένο σας γεύμα, ένα σιδερένιο ψάρι.

  Το βίντεο δείχνει ανθρώπους που προσθέτουν αυτό το μη βρώσιμο, σιδερένιο ψάρι στις σούπες και τα μαγειρευτά τους έχουν κυκλοφορήσει σε όλα τα social media. Η σκέψη πίσω από αυτό είναι ότι αυτό το επιπλέον βήμα μαγειρέματος εμποτίζει το φαγητό σας με σίδηρο, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην αποφυγή των συμπτωμάτων της έλλειψης σιδήρου.

   Λοιπόν, σε αντίθεση με πολλές άλλες τάσεις στα τρόφιμα, υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια επιστήμη που υποστηρίζει αυτήν την τάση. Μιλώντας στο SELF, η Cara Harbstreet, MS, RD, LD, της Street Smart Nutrition είπε: «Το σιδερένιο ψάρι, ένας τύπος πλινθώματος που κατασκευάζεται με σίδηρο κατάλληλο για τρόφιμα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την έλλειψη σιδήρου σε ορισμένους πληθυσμούς». Η ειδικός τόνισε μια ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 2021, η οποία αξιολόγησε μελέτες στις οποίες οι συμμετέχοντες έτρωγαν φαγητό που είχε μαγειρευτεί με κάποιο είδος σιδερένιου εργαλείου, τέσσερις από τις οποίες ανέφεραν σημαντική αλλαγή στα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα (μια πρωτεΐνη που μπορεί να σχηματιστεί μόνο με σίδερο).

   Συσκευές όπως το σιδερένιο ψάρι λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα σιδερένια τηγάνια, με το σίδερο να ξεπλένεται από τον εξοπλισμό μαγειρέματος πριν μπει στο φαγητό ενώ μαγειρεύεται. Η ποσότητα σιδήρου που προσθέτει εξαρτάται από παράγοντες όπως το πόσα υγρά χρησιμοποιείτε και ο χρόνος μαγειρέματος. Όμως, παρά τα φαινομενικά θετικά αποτελέσματα της ανασκόπησης, οι συγγραφείς της κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για την πλήρη αξιολόγηση των επιπτώσεων του σιδερένιου ψαριού.

@violet.cooks

My little iron fishy, he doesn’t have a name yet what should I call him? iron anemia hairloss

♬ Young Folks – Shindig Society

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ανακλήθηκαν εκατομμύρια τσιπς λόγω της καρκινογόνας ουσίας γλυκιδόλης

Τι είναι οι εστέρες γλυκιδόλης, πως σχηματίζονται και γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που τους περιέχουν.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο