Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
24.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου

ΑρχικήΝέα18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου
spot_img

18 Έλληνες επιστήμονες στη λίστα «World’s Top 2% Scientists List».

Δημοσιεύτηκε η λίστα των κορυφαίων 2% ερευνητών του Κόσμου η γνωστή και σαν «World’s Top 2% Scientists List». Σε αυτή περιλαμβάνονται 18 μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (μέλη ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο Ίδρυμα με 100.000 ερευνητές και ερευνήτριες από 22 επιστημονικούς κλάδους και 174 υποπεδία, που κατατάσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση τον αντίκτυπο της έρευνάς τους.

Τα δεδομένα προσδιορίστηκαν από την ετήσια βιβλιομετρική μελέτη που διενεργείται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus. Δημοσιεύθηκαν δε από τον έγκριτο επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier και είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/7

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την πάροδο των ετών, έχει αυξηθεί σταθερά και σημαντικά ο αριθμός των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υψηλής ποιότητας και του διεθνώς αναγνωρισμένου ερευνητικού έργου που παράγεται στο Ίδρυμα.

Οι ερευνητές και οι ερευνήτριες που διακρίθηκαν Είνει οι:

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

ΒΟΥΣΔΟΥΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

ΓΑΒΑΛΑΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

ΓΙΑΓΚΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

ΓΚΙΑΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

ΚΑΡΥΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, Καθηγητής, Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Καθηγητής, Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

ΜΠΡΙΑΣΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ, Ομότιμη Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού

ΠΕΤΑΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας

ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

ΣΤΑΣΙΝΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Καθηγητής, Τμήμα Περιβάλλοντος

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

ΤΟΠΟΥΖΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συγχαίρει θερμά όλους και όλες που συνεχίζουν να συνεισφέρουν στη διεθνή επιστημονική κοινότητα και εκφράζει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη σε όσους και όσες συνέβαλαν διαχρονικά σε αυτή τη σημαντική διάκριση, η οποία αποτελεί ακόμη μία αναγνώριση για το υψηλό επίπεδο της ακαδημαϊκής και ερευνητικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου» σημειώνει σε δήλωση του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ISO: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

O ISO βοηθά τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να...

Απάτη τροφίμων: Νέο εργαλείο της ΕΕ για την προστασία της ακεραιότητας της τροφικής αλυσίδας

Ένα εργαλείο πληροφορικής ανάλυσης κινδύνου βάσει πληροφοριών που προστατεύει τα ευρωπαϊκά συστήματα τροφίμων.

7 νεκροί από μαγιά αρτοποιίας – Μόλυνση της γραμμής παραγωγής με λιστέρια

Η νομοθεσία που δεν απαιτεί την αναφορά στις αρχές παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμών, σε μη έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTE), ήταν μοιραία για 7 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο