Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψόφιος βάτραχος μέσα σε κουτάκι Pepsi! Η σοκαριστική ανακάλυψη ενός ζευγαριού

ΑρχικήΝέαΨόφιος βάτραχος μέσα σε κουτάκι Pepsi! Η σοκαριστική ανακάλυψη ενός ζευγαριού
spot_img

Η Pepsi διαψεύδει πως το περιστατικό συνέβη σε κάποιο σημείο της γραμμής παραγωγής.

Ο Fred DeNegri περνούσε ένα ήσυχο απόγευμα στο tiki bar που διατηρεί με τη σύζυγό του, Amy, στην πίσω αυλή του σπιτιού τους στο Ormond Beach της Φλόριντα. Κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης, άνοιξε ένα κουτάκι Diet Pepsi για να δροσιστεί. Μετά από μια μεγάλη γουλιά, όμως, άρχισε ξαφνικά να πνίγεται και να βήχει έντονα. Η σύζυγός του, Amy, αντιλήφθηκε αμέσως πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Όταν άνοιξαν το κουτάκι για να δουν τι περιείχε, ανακάλυψαν ότι υπήρχε κάτι ανησυχητικά ασυνήθιστο μέσα. Παρόλο που άδειασαν το περισσότερο υγρό στον νεροχύτη, κάτι βαρύ παρέμενε στο εσωτερικό του κουτιού. Σοκαρισμένοι, προσπάθησαν να το βγάλουν και σύντομα κάτι που έμοιαζε με «ροζ λιγκουίνι» γλίστρησε έξω, ακολουθούμενο από ένα «σκούρο αντικείμενο». Ωστόσο, το κύριο, βαρύ αντικείμενο δεν βγήκε ποτέ από το κουτί.

Το περιστατικό τους προκάλεσε μεγάλη αηδία και σοκ. «Ήταν αηδιαστικό», δήλωσε η Amy DeNegri, περιγράφοντας πως το φυσιολογικό απόγευμα στο tiki bar τους εξελίχθηκε ξαφνικά σε μια σουρεαλιστική και άβολη κατάσταση.

Μη γνωρίζοντας πώς να αντιδράσουν, οι DeNegri τράβηξαν φωτογραφίες από το περιεχόμενο του κουτιού και επικοινώνησαν με το τμήμα δηλητηριάσεων και τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων). Την επόμενη κιόλας ημέρα, κλιμάκιο του FDA επισκέφθηκε το ζευγάρι για να παραλάβει το κουτί και να το υποβάλει σε εργαστηριακές εξετάσεις σύμφωνα με το CNN.

Η αναμονή για τα αποτελέσματα των εξετάσεων κράτησε κάποιες εβδομάδες, και τελικά η έκθεση του FDA παραδόθηκε στο ζευγάρι. Σύμφωνα με την επίσημη έρευνα, το αντικείμενο μέσα στο κουτάκι φαινόταν να είναι ένας βάτραχος ή φρύνος, ωστόσο το ζώο είχε αφαιρεμένα τα περισσότερα από τα εσωτερικά του όργανα που κανονικά βρίσκονται στην κοιλιακή και θωρακική κοιλότητα.

Εκτός από το μολυσμένο κουτί, οι αρχές υπέβαλαν σε έλεγχο και ένα δεύτερο, κλειστό κουτάκι από την ίδια συσκευασία 36 Diet Pepsi, που είχαν αγοράσει από το Sam’s Club. Η ανάλυση δεν έδειξε καμία ανωμαλία, πράγμα που υποδηλώνει ότι το πρόβλημα μπορεί να περιοριζόταν στο συγκεκριμένο προϊόν που κατανάλωσε ο DeNegri.

Παράλληλα, η έρευνα επεκτάθηκε και στο τοπικό εργοστάσιο εμφιάλωσης της Pepsi στο Ορλάντο. Από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου, ο FDA διεξήγαγε ενδελεχή επιθεώρηση των εγκαταστάσεων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν δυσμενείς συνθήκες ούτε βρέθηκε κάποια συσχέτιση με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Η εκπρόσωπος του FDA, Siobhan DeLancey, δήλωσε πως η έρευνα δεν μπόρεσε να προσδιορίσει πότε ή πώς εισήλθε το ξένο σώμα στο κουτάκι, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο το περιστατικό να συνέβη σε κάποιο σημείο εκτός της γραμμής παραγωγής.

Από την πλευρά της, η Pepsi δήλωσε πως τα ευρήματα του FDA επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ποιότητα των προϊόντων της και στην ακεραιότητα των συστημάτων παραγωγής. Ο εκπρόσωπος της Pepsi, Jeff Dahncke, ανέφερε ότι η ταχύτητα των γραμμών παραγωγής και οι αυστηροί έλεγχοι ποιότητας που εφαρμόζονται καθιστούν εξαιρετικά απίθανο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Η Pepsi σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει ιστορικό παρόμοιων περιστατικών που να σχετίζονται με προβλήματα στο εργοστάσιό τους, και ότι ο FDA, μετά την έρευνά του, δεν βρήκε κανένα λόγο ανησυχίας για την παραγωγική διαδικασία.

Όταν ρωτήθηκε αν η Pepsi πιστεύει πως το ζώο εισήλθε στο κουτί μετά την παραγωγή, ο Dahncke δεν σχολίασε συγκεκριμένα, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι η εταιρεία έχει ασχοληθεί με τα γεγονότα και τις διαπιστώσεις της έρευνας, χωρίς να επιθυμεί να επεκταθεί σε περαιτέρω υποθέσεις.

Ωστόσο, το ζευγάρι DeNegri είναι απογοητευμένο από τον χειρισμό της υπόθεσης από την Pepsi. Η Amy DeNegri σημείωσε πως μετά από μια αρχική απολογητική στάση από την εκπρόσωπο της Pepsi, η επικοινωνία διακόπηκε όταν ενημέρωσε την εταιρεία ότι ο FDA θα παραλάμβανε το κουτί για περαιτέρω έλεγχο. Παρά την αποστολή φωτογραφιών στην εταιρεία, δεν έλαβε ποτέ κάποια απάντηση.

Η Amy ανέφερε ότι, παρόλο που η ίδια θα μπορούσε να είναι πιο διαλλακτική, θέλει η Pepsi να αναλάβει την ευθύνη και να αποζημιώσει τον σύζυγό της για την ψυχική και συναισθηματική αναστάτωση που προκλήθηκε από το περιστατικό. Το ζευγάρι έχει πλέον στραφεί σε νομικές συμβουλές για να εξετάσει τις επιλογές τους, καθώς αισθάνονται ότι η Pepsi δυσχεραίνει την επίλυση του ζητήματος αντί να βοηθήσει στην επίλυσή του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ISO: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

O ISO βοηθά τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να...

Απάτη τροφίμων: Νέο εργαλείο της ΕΕ για την προστασία της ακεραιότητας της τροφικής αλυσίδας

Ένα εργαλείο πληροφορικής ανάλυσης κινδύνου βάσει πληροφοριών που προστατεύει τα ευρωπαϊκά συστήματα τροφίμων.

7 νεκροί από μαγιά αρτοποιίας – Μόλυνση της γραμμής παραγωγής με λιστέρια

Η νομοθεσία που δεν απαιτεί την αναφορά στις αρχές παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμών, σε μη έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTE), ήταν μοιραία για 7 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο