Η ΦΙΛΑΙΟΣ υποδέχεται την νέα ελαιοκομική σοδειά & γιορτάζει τα πρωτόλαδα με τον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου “ΟΜΦΑΚΙΟ EVOO TROPHY” & ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ «TABLE OLIVES TROPHY».
Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν το αγουρέλαιο «Ομφάκιο ή ωμοτριβές» και από εκεί πήρε την ονομασία του και το βραβείο ποιότητας του καλύτερου φρέσκου πρωτόλαδου – αγουρέλαιου άμεσης συλλογής και τυποποίησης “ΟΜΦΑΚΙΟ EVOO TROPHY”.
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η έντονα φρουτώδη γεύση από αρώματα του φρεσκοκομμένου άγουρου πράσινου ελαιόκαρπου, το έντονα πικρό και πικάντικο, με τις μυρωδιές της φύσης, τα πολύπλοκα αρώματα, όπως αρμόζει στον μοναδικό και πολύτιμο χυμό της ελιάς, θα αναμετρηθούν φέτος πολύ νωρίς, όπως πρώιμη είναι και η φετινή ελαιοσυλλογή σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ιδού λοιπόν η πρόκληση και η πρόσκληση από την επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ» για την συμμετοχή των παθιασμένων ελαιοπαραγωγών, ελαιουργών, τυποποιητών, στον δυσκολότερο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας των πρώτων παραγόμενων Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων, στον Διεθνή Διαγωνισμό οργανοληπτικής αξιολόγησης τυποποίησης “ΟΜΦΑΚΙΟ EVOO TROPHY 2024” και παράλληλα στον αντίστοιχο των Επιτραπέζιων Ελιών «TABLE OLIVES TROPHY 2024».
Πληροφορίες συμμετοχής : ΦΙΛΑΙΟΣ, Τηλ. 210 4132945 / e- mail: gram@filaios.org Προθεσμία υποβολής Αιτήσεων – Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024