Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σύμπραξη ΕΕ και Κορέας για την αντιμετώπιση της κλιματικής και επισιτιστικής κρίσης

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣύμπραξη ΕΕ και Κορέας για την αντιμετώπιση της κλιματικής και επισιτιστικής κρίσης
spot_img

Ποια ερευνητικά έργα επελέγησαν στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Κορέας-ΕΕ.

Η Δασική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την επιλογή ενός σημαντικού ερευνητικού έργου, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Arboreta and Gardens της Κορέας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο αυτό στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής επισιτιστικής κρίσης μέσω της αξιοποίησης των άγριων συγγενών των καλλιεργειών (CWR). Οι CWR είναι φυτά που διαθέτουν υψηλή γενετική ποικιλομορφία και ικανότητα προσαρμογής σε ακραία περιβάλλοντα, κάτι που τους καθιστά πολύτιμους για τη βελτίωση μελλοντικών καλλιεργειών που θα είναι ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή.

Η Δασική Υπηρεσία διεξάγει έρευνα από το 2021, εστιάζοντας στα άγρια δασικά είδη για να βρει λύσεις για την κρίση τροφίμων που προκαλείται από το κλίμα. Ανάμεσα στα 11 ερευνητικά έργα που επελέγησαν στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Κορέας-ΕΕ, αυτό είναι το μοναδικό που αφορά τη γεωργία και τη δασοκομία.

Το Εθνικό Δενδροκομείο Baekdudaegan, το οποίο ανήκει στο KoAGI, θα συνεργαστεί με Ευρωπαίους εταίρους για τη δημιουργία μιας ερευνητικής υποδομής έως τον Σεπτέμβριο του 2025.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το ινστιτούτο σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για το Horizon Europe, ένα μεγάλο πρόγραμμα της ΕΕ για τη χρηματοδότηση επιστημονικών ερευνών και τεχνολογικής καινοτομίας. Εάν εγκριθεί, θα είναι η πρώτη φορά που έρευνα σχετική με τη δασοκομία της Κορέας θα λάβει άμεση χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Η Κορέα έγινε συνδεδεμένο μέλος του Horizon Europe τον Μάρτιο του 2024, καθιστώντας την την πρώτη χώρα της Ασίας που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο έχει προϋπολογισμό 105 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο 2021-2027.

Η Δασική Υπηρεσία της Κορέας προσβλέπει επίσης στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ του θησαυροφυλακίου σπόρων Baekdudaegan και του αντίστοιχου θησαυροφυλακίου Svalbard στη Νορβηγία, προκειμένου να διατηρηθούν οι σπόροι άγριων φυτών ενόψει της κλιματικής αλλαγής.

Ο υπουργός της Δασικής Υπηρεσίας, Lim Sang-seop, δήλωσε πως η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της δασικής έρευνας, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για την παγκοσμιοποίηση της δασικής επιστήμης και τεχνολογίας της Κορέας.

https://www.koreaherald.com/view.php?ud=20241003050088

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού γεμάτου κολοβακτηρίδια

Η παρουσία κολοβακτηριακών μικροοργανισμών στο πόσιμο νερό αντιπροσωπεύει σημάδι μόλυνσης με κόπρανα.

Ευρήματα απάτης στα κοτόπουλα και τα μπιφτέκια από σουπερμάρκετ

Μη συμμορφώσεις στο 42% των μπιφτεκιών και στο 40% των κοτόπουλων που πωλούνται σε σουπερμάρκετ διαπίστωσε έρευνα της FSA.

Alert – Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών

Η Παράταση αποτελεί ισορροπημένη λύση για την εξασφάλιση ομαλής εφαρμογής του EUDR.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο