ΑρχικήΝέαefood: Απεργία σήμερα και 5ωρη στάση εργασίας το Σάββατο από τους διανομείς

efood: Απεργία σήμερα και 5ωρη στάση εργασίας το Σάββατο από τους διανομείς

3 λεπτά ανάγνωσης

Οι διανομείς ζητούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους και απευθείας προσλήψεις από την efood.

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στην efood, ενώ και το Σάββατο προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 6μμ ως τις 11μμ. Στο πλαίσιο της σημερινής τους απεργίας οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας και ακολούθησε μοτοπορεία.

- Advertisement -

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη και τη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, με το σωματείο να απαιτεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους. Επιπλέον οι διανομείς διεκδικούν προσλήψεις απευθείας από την efood και όχι από τους εργολάβους και για τους freelancers ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα και ασφαλιστική κάλυψη εργατικού ατυχήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων της efood:

- Advertisement -

«Δουλεύουμε περισσότερο και πληρωνόμαστε λιγότερο»

«Η Εfood προσπαθεί να βάλει τέλος στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων διανομέων της. Τα υπέρογκα κέρδη που συσσωρεύει όλα τα χρόνια με την οικονομική της δραστηριότητα προέρχονται από την εργασία και τον κόπο των εργαζομένων της. Με τη στάση και τις πρακτικές της βάζει βόμβα στα θεμέλια της προσπάθειας των εργαζομένων για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και εργασιακή ειρήνη. Με τις πρακτικές της αναγκάζει τους διανομείς να περάσουν στους εργολάβους όπου οι συνθήκες εργασίας είναι χειρότερες, τα δικαιώματα ανύπαρκτα και η εκμετάλλευση χωρίς όρια. Οι εργολάβοι που συνεργάζονται με την Εfood λειτουργούν ανεξέλεγκτα, χωρίς καμία προστασία των εργαζομένων τους και κρατούν μεγάλο ποσοστό των αμοιβών μας. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουμε περισσότερο και πληρωνόμαστε λιγότερο. Με αυτό τον τρόπο η Εfood βρίσκει τρόπο να κερδίζει περισσότερα εις βάρος των εργαζομένων που χάνουν τα δικαιώματά τους. Με τη μονομερή και βλαπτική απόφαση της Εfood, να εξουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας μας, μας οδηγεί στους εργολάβους. Με απροκάλυπτη εκδικητικότητα, αυθαίρετες εταιρικές πρακτικές, ανήθικους χειρισμούς και αναιτιολόγητο μένος, καταργεί αυτό που επί σειρά ετών αποτελούσε βασικό λόγο για να εργαστεί κάποιος στην εταιρεία και που η ίδια διαφήμιζε ως ελκυστικό προνόμιο. Χωρίς να λάβει υπόψη της τις κοινωνικές ανάγκες, τις οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά και την προσωπική αδυναμία κάποιων εργαζομένων να εξυπηρετήσουν τις αυθαίρετες βάρδιες που θα επιλέγει η εταιρεία για λογαριασμό τους, οδηγεί στον αφανισμό την εργασία με δικαιώματα, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο στους εργολάβους. Δε θα αφήσουμε την Εfood να καταστρέψει την εργασία με δικαιώματα. Θα αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις, προστατεύοντας και μελλοντικά δικαιώματα των free lance συναδέλφων μας».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους