Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ντόμινο ανακλήσεων μετά τις 4,5 χιλιάδες τόνους μολυσμένου κοτόπουλου της BrucePac

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝτόμινο ανακλήσεων μετά τις 4,5 χιλιάδες τόνους μολυσμένου κοτόπουλου της BrucePac
spot_img

Η ανάκληση έχει επηρεάσει αλυσίδες σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, αλλά και νοσοκομεία, σχολεία και ιδρύματα.

Η ανάκληση σχεδόν 10 εκατομμυρίων λιβρών προϊόντων κρέατος και κοτόπουλου εξαιτίας μόλυνσης από Listeria monocytogenes έχει επηρεάσει 7 στις 10 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τα παντοπωλεία, αλλά και νοσοκομεία, σχολεία και ιδρύματα.

Τα σούπερ μάρκετ Walmart, Kroger, Albertson’s, Publix, H-E-B, Target, Meijer, Amazon Fresh, Aldi, Trader Joe’s, Giant Eagle αλλά και γνωστές μάρκες τροφίμων όπως οι Atkins, Boston Market, Dole, Fresh Express, Rao’s, Michael Angelo’s, Don Pancho’s, Bistro 28, Jenny Craig ή El Monterey, ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη ότι αποσύρουν από τα ράφια και τα ψυγεία τους όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα που περιέχουν ή υπάρχει υποψία ότι περιέχουν κάποια ποσότητα από το μολυσμένο κρέας και τα πουλερικά της Bruce Pac.

Η BrucePac ανακοίνωσε την ανάκληση όλων των έτοιμων προς κατανάλωση προϊόντων κρέατος και πουλερικών που παρασκευάστηκαν στις εγκαταστάσεις της στο Ντουράντ της Οκλαχόμα μεταξύ 19 Ιουνίου και 8 Οκτωβρίου μετά τα ευρήματα του επικίνδυνου βακτηρίου σε δείγματα κρεάτων της από την Υπηρεσία Επιθεώρησης Ασφάλειας Τροφίμων (USDA Food Safety Inspection Service).

Το USDA επικαιροποίησε τον κατάλογο για να αντικατοπτρίζει τη διευρυμένη ανάκληση.

Το USDA προειδοποίησε ότι τα προϊόντα κοτόπουλου μπορεί να έχουν φτάσει ακόμη και σε αλυσίδες εστιατορίων. «Το FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να είναι διαθέσιμο για χρήση σε εστιατόρια, ιδρύματα και άλλες εγκαταστάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση ανάκλησης του USDA. «Αυτές οι άλλες εγκαταστάσεις ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει το επηρεαζόμενο κρέας και τα πουλερικά σε έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα που μπορεί να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ή στα ψυγεία ή τους καταψύκτες των καταναλωτών.

Εστιατόρια, ιδρύματα και άλλες εγκαταστάσεις καλούνται να μην σερβίρουν ή χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.

Ανησυχία και επαγρύπνηση

Η λιστέρια είναι βακτήριo που μπορεί να μολύνει πολλά τρόφιμα. Τα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μόλυνση από λιστέρια είναι οι έγκυες γυναίκες, νεογέννητα, ενήλικες 65 ετών και άνω και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με το CDC.

Οι αρχές συνιστούν επαγρύπνηση διότι τα συμπτώματα σοβαρής ασθένειας συνήθως ξεκινούν μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και από την ίδια ημέρα ή έως και 70 ημέρες αργότερα.

Υπολογίζεται ότι 1.600 άνθρωποι παθαίνουν λιστερίωση ετησίως στις ΗΠΑ και περίπου 260 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτήν, σύμφωνα με το CDC.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο