ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕλλάδα: Κατασχέθηκαν 11 τόνοι σάπιου και ακατάλληλου κρέατος από αποθήκες και ελληνικά...

Ελλάδα: Κατασχέθηκαν 11 τόνοι σάπιου και ακατάλληλου κρέατος από αποθήκες και ελληνικά εστιατόρια (Δείτε Φωτογραφίες)

4 λεπτά ανάγνωσης

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος που έχει κατασχεθεί συνολικά μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη χώρα

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ενόψει των εορτών του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να καταπολεμηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας που πλήττουν τους καταναλωτές.

- Advertisement -

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα υγειονομικά κλιμάκια της Περιφέρειας προέβησαν στην κατάσχεση σχεδόν 11 τόνων ακατάλληλου κρέατος από αποθήκες και καταστήματα εστίασης. Ειδικότερα, οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής προχώρησαν σε κατάσχεση 10.390 κιλών ακατάλληλων κρεάτων – η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί το τρέχον έτος σε ολόκληρη τη χώρα – από αποθήκη τροφίμων.

Επίσης, κατασχέθηκαν 439 κιλά από καταστήματα εστίασης, λόγω μη τήρησης των ημερομηνιών διατηρησιμότητας και των συνθηκών φύλαξης. Η διαχείριση των κατασχεμένων ποσοτήτων θα  γίνει υπό την εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα ακολουθήσουν οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

- Advertisement -

“Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι η διοίκησή μας δεν θα αφήσει το παραμικρό περιθώριο ανοχής σε όσους θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Προχωρήσαμε σε τολμηρές, ριζικές παρεμβάσεις, ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μας να λειτουργούν γρήγορα και αποτελεσματικά, με απόλυτη διαφάνεια και με σεβασμό προς τον πολίτη και τη θεσμική αποστολή τους” δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, ενώ επεσήμανε την ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων ενόψει του Πάσχα. “Εγγυόμαστε ότι τα εορταστικά αγαθά θα φτάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή, απολύτως ασφαλή και στην σωστή τιμή. Φαινόμενα νοθείας, αισχροκέρδειας και υπονόμευσης της ποιότητας των προϊόντων δεν θα γίνουν ανεκτά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται νυχθημερόν στο πεδίο για να κάνουν αυτή τη δέσμευση πραγματικότητα”.

Επεκτείνονται οι έλεγχοι ενόψει της εορταστικής περιόδου
 
Τις ημέρες του Πάσχα, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των μηχανισμών της Περιφέρειας, όπως εταιρείες διανομής κρεάτων, οπωρολαχανικών και άλλων κατηγοριών τροφίμων, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων, πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καταστήματα παιχνιδιών, πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις αναψυχής κ.α.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Συσκευασίες Delivery: Μπορεί να καταναλώνουμε έως 3.478 μικροπλαστικά τον χρόνο

Νέα επιστημονική μελέτη υπολογίζει την ετήσια πρόσληψη μικροπλαστικών από συσκευασίες delivery και εξετάζει τα υλικά που απελευθερώνουν περισσότερα σωματίδια.

216 κρούσματα σαλμονέλωσης σε τέσσερις χώρες από ντομάτες – Σύνδεση με εισαγωγές από το Μαρόκο

Τα φρέσκα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες επιδημίες όταν εμφανίζεται μόλυνση εντός των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων

Ευρωπαϊκός συναγερμός μετά από καταγγελία για νεκρό βάτραχο σε έτοιμη σαλάτα – Κίνδυνοι για την υγεία και συστάσεις

Τι αποκαλύπτουν επιστημονικές μελέτες για την παρουσία αμφιβίων σε έτοιμες σαλάτες και ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.