ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΒρετανίδα δημοσιογράφος «κάνει βούκινο» την Ελλάδα - Κατηγορεί για απάτη εστιατόριο στην...

Βρετανίδα δημοσιογράφος «κάνει βούκινο» την Ελλάδα – Κατηγορεί για απάτη εστιατόριο στην Πλάκα – Παγκόσμια δυσφήμιση

5 λεπτά ανάγνωσης

Μεγάλη δυσφήμιση για την Ελλάδα το άρθρο της δημοσιογράφου που αναπαράγεται από μεγάλες Βρετανικές εφημερίδες

Θύμα «τουριστικής παγίδας» στην Αθήνα, υποστηρίζει ότι έπεσε η βρετανίδα δημοσιογράφος ταξιδιωτικών θεμάτων, Esther Marshall, με άρθρο της στην εφημερίδα Express.co.uk. το οποίο μάλιστα αναπαράγεται και σε άλλα σάιτ, όπως αυτό της εφημερίδας mirror, η οποία διαβάζεται από πολλούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

- Advertisement -
Το άρθρο της δημοσιογράφου στην διαδικτυακή εφημερίδα express

Η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι κατά τη βόλτα της στην Πλάκα κάθισε σε εστιατόρο και ενώ παρήγγειλε ένα απλό ελληνικό σάντουιτς με τυρί φέτα και ντομάτα, χρεώθηκε μια πιατέλα με άθλιο σε ποιότητα φαγητό και μάλιστα με έναν υπέρογκο λογαριασμό.

«Λίγο μετά την άφιξή μας βρεθήκαμε να περιπλανόμαστε στην Πλάκα, την πιο τουριστική συνοικία της πόλης. Εξαντλημένοι και πεινασμένοι από το ταξίδι μας, κάναμε το λάθος να κάτσουμε σε ένα από τα πρώτα εστιατόρια που συναντήσαμε. Τα εστιατόρια με τουριστικές παγίδες βρίσκονται συχνά σε βολική τοποθεσία γύρω από το κέντρο της πόλης ή κοντά σε σημαντικά αξιοθέατα, ενώ τα πραγματικά διαμάντια είναι συνήθως κρυμμένα σε κάποιον παράδρομο», περιγράφει.

- Advertisement -
H αναπαραγωγή του άρθρου στην εφημερίδα Mirror

«Το προσωπικό του εστιατορίου ήταν υπερβολικά πιεστικό στο να μας οδηγήσει μέσα. Η απουσία μενού έξω σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τις τιμές πριν μπούμε. Μόλις μπήκαμε, παρατηρήσαμε ότι το μενού ήταν στα αγγλικά. Αυτές είναι όλες κόκκινες σημαίες που υποδεικνύουν ότι πρόκειται για εστιατόριο – παγίδα τουριστών», συμβουλεύει.

«Τα εστιατόρια που προτιμούν οι ντόπιοι έχουν συνήθως μενού στην τοπική γλώσσα, αν και στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς συνήθως υπάρχει και αγγλικό μενού. Μόλις κάναμε την παραγγελία μας, παρατηρήσαμε ότι το φαγητό στα τριγύρω τραπέζια δεν ήταν καλό, αλλά ήταν πολύ αργά για να φύγουμε… Λίγο αργότερα έφτασε μια ανεπιθύμητη πιατέλα, την οποία ζητήσαμε να πάρουν πίσω γιατί δεν ήταν η πραγματική μας παραγγελεία. Ο σερβιτόρος είχε «παρεξηγήσει» την παραγγελία μας και μας είχε φέρει ένα πιο ακριβό πιάτο στο τραπέζι», λέει η δημοσιογράφος, η οποία μάλιστα παρέχει και φωτογραφία του φαγητού που προσφέρθηκε αντί για σάντουιτς, στην ίδια και τον συνοδό της.

- Advertisement -

«Παρά τα παράπονά μας για τη λήψη λάθος παραγγελίας, αρνήθηκαν να μας προσφέρουν επιστροφή χρημάτων και δεν μας άφησαν να φύγουμε μέχρι να πληρώσουμε με μετρητά», καταλήγει. «Όταν φύγαμε, ελέγξαμε τις κριτικές και ανακαλύψαμε ότι πολλοί πελάτες είχαν υποστεί παρόμοια εμπειρία με τη δική μας. Αν είχαμε κάνει την σωστή προετοιμασία πριν καθίσουμε, δεν θα είχαμε επιλέξει ποτέ αυτό το εστιατόριο!», λέει συμβουλευτικά η δημοσιογράφους σε όσους έχουν σκοπό να επισκεφθούν την Ελληνική πρωτεύουσα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Οι επιστήμονες αποφάσισαν: Αυτό είναι το πιο θρεπτικό λαχανικό στον κόσμο

Επιστήμονες του CDC κατέταξαν 41 φρούτα και λαχανικά με βάση την πυκνότητα θρεπτικών συστατικών. Μόνο ένα πήρε βαθμολογία 100

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας