Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΒΕΝΕΤΗΣ: Έφοδοι των αρχών και πρόστιμα σε 4 φούρνους για τα κουτιά!

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΒΕΝΕΤΗΣ: Έφοδοι των αρχών και πρόστιμα σε 4 φούρνους για τα κουτιά!
spot_img

Βροχή προστίμων σε φούρνους ΒΕΝΕΤΗ – Χρησιμοποιεί βαρύτερα κουτιά από το νόμιμο μέγεθος.

Μετά τον έλεγχο σε φούρνο ΒΕΝΕΤΗ στην οδό Αθηνάς και το πρόστιμο των €4.5000 που επιβλήθηκε για τη χρήση κυτίων με μεγαλύτερο βάρος από το επιτρεπόμενο –μεταξύ άλλων-  μία πρακτική η οποία επιβαρύνει την τσέπη του καταναλωτή, οι ελεγκτές της Περιφέρειας συνέχισαν τους ελέγχους σε καταστήματα της αλυσίδας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 4 πρόστιμα, ύψους €6.000 συνολικά, σε ισάριθμους φούρνους ΒΕΝΕΤΗ καθώς διαπιστώθηκε η χρήση βαρύτερων κυτίων για τα είδη ζαχαροπλαστικής από το επιτρεπόμενο.

Σε φούρνο ΒΕΝΕΤΗ στην Ιπποκράτους επιβλήθηκε πρόστιμο €1.500 καθώς εκτός από βαρύτερα κουτιά, διαπιστώθηκε πως δεν αναγραφόταν πουθενά στο κατάστημα τιμή για το προϊόν «τσάι» «fuse Tea Black Ροδάκινο & Ιβίσκος» και δεν Υπήρχε αναγραφόμενη τιμή πώλησης για το προσυσκευασμένο προϊόν «WHOLE GRAIN SLICED BREAD φέτες τοστ».

Σε φούρνο ΒΒΕΝΕΤΗ στην Λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι εκτός από το παράνομο βάρος των κουτιών, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο €1.500 ευρώ διότι για το προϊόν «Fanta πορτοκαλάδα» η ταμπέλα με την τιμή του προϊόντος δεν ήταν εύκολα αντιληπτή και εύκολα προσβάσιμη από τον καταναλωτή.

Σε φούρνο ΒΕΝΕΤΗ στην Πλατεία Μοναστηρακίου επιβλήθηκε πρόστιμο €2.000 διότι εκτός από βαρύτερα κουτιά δεν υπήρχε τιμή αναρτημένη εμφανή στον καταναλωτή για το προϊόν Coca cola αναψυκτικό 330 ml και για το τσουρέκι δεν υπήρχε η ένδειξη ότι ήταν προϊόν υπέρψυξης στην ταμπέλα που αφορούσε το προϊόν.

Σε φούρνο ΒΕΝΕΤΗ στην Πατησίων επιβλήθηκε πρόστιμο €1.000 για χρήση κυτίων ακατάλληλου βάρους αλλά και διότι για το προϊόν «τσουρέκι» δεν υπήρχε στην ταμπέλα ενδείξεων ούτε σε άλλο σημείο δίπλα στο προϊόν η ένδειξη «κατεψυγμένο».

Σύμφωνα με τους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών) για τους περιέκτες (τα κυτία) που χρησιμοποιούνται για τη διάθεση στο καταναλωτικό κοινό ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας με μικτοβαρή ζύγιση παρουσία του πελάτη και τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο με τα αναφερόμενα στον παρακάτω πίνακα ενδεικτικά νούμερα, πρέπει να ανήκουν στην κάτωθι σειρά ονομαστικού όγκου και να έχουν το αντίστοιχο μέγιστο βάρος.
 

Ενδεικτικό NoΌγκος περιέκτη σε λίτρα (L)Μέγιστο βάρος σε γραμμάρια (g)
20,940
31,550
41,860
62,570
82,980
103,9100

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κονσέρβες: Τι συμβαίνει με τις καρκινογόνες επικαλύψεις

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία ακόμη και σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως αποδεκτές.

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο