Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων στη Στοκχόλμη

ΑρχικήΝέαΗ Περιφέρεια Κρήτης σε έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων στη Στοκχόλμη
spot_img

Στην εξωστρέφεια για την  προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων, εστιάζει η Περιφέρεια Κρήτης.

Στη διεθνή έκθεση «Nordic Organic Food Fair & Natural Beauty & Health Show», που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, υλοποιώντας την πολιτική εξωστρέφειας για την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων.

Στο περίπτερό της, μάλιστα, φιλοξένησε επιχειρήσεις του κλάδου από όλη την Κρήτη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προβάλουν και να προωθήσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα παραγωγής τους στο καταναλωτικό κοινό της Σουηδίας, που χαρακτηρίζεται πρώτον από τα σημαντικά αριθμητικά δεδομένα του, δεύτερον από το σημαντικά υψηλό βιοτικό επίπεδο των πολιτών της χώρας, αλλά και από τη γενικευμένη συμπάθεια και προτίμηση των Σουηδών απέναντι στο νησί μας.

Την έκθεση που αποτέλεσε μία ζωντανή πλατφόρμα για την παρουσίαση πρωτοποριακών προϊόντων και καινοτομιών στον τομέα των βιολογικών και φυσικών τροφίμων και προϊόντων ομορφιάς και ευεξίας, επισκέφτηκαν χιλιάδες αγοραστές υψηλού κύρους και επαγγελματίες του κλάδου, μεταξύ αυτών αντιπρόσωποι μεγάλων αγοραστών από Coop Sverige, Coop AG, Herbolario Navarro, Life Europe AB, NOZ, Sunclass Airlines, Axfood, Brand Organic, Fontana, ICA και άλλοι.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβης, κ. Αικατερίνη Φουντουλάκη και η Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, κ. Πελαγία Σουσιοπούλου, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες, τις δυνατότητες ανάπτυξης στη Σουηδική αγορά, τις προκλήσεις και τον τρόπο λειτουργίας της, καθώς και την προοπτική ενίσχυσης των εμπορικών μας σχέσεων, ενώ συμφωνήθηκε να διατηρηθεί μία συνεχής γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε πως «Η συμμετοχή μας στην έκθεση αυτή έρχεται να ενισχύσει τον βασικό στόχο που είναι η εξωστρέφεια των κρητικών προϊόντων, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να αξιοποιήσουμε και να αυξήσουμε. Τα προϊόντα μας είναι ποιοτικά κι εμείς τους δίνουμε ταυτότητα για να ταξιδεύουν σε νέες αγορές. Είναι μία οργανωμένη και συνεχή προσπάθεια και είναι πάντα προς όφελος των παραγωγών, να κερδίζουν την προστιθέμενη αξία από την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κονσέρβες: Τι συμβαίνει με τις καρκινογόνες επικαλύψεις

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία ακόμη και σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως αποδεκτές.

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο