Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το δροσιστικό πρωινό ρόφημα που μειώνει φλεγμονές και ενισχύει την υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤο δροσιστικό πρωινό ρόφημα που μειώνει φλεγμονές και ενισχύει την υγεία
spot_img

Το viral βίντεο του TikTok που είχε τεράστια επιτυχία.

Ένας εμπειρογνώμονας φυσικών θεραπειών μοιράστηκε πρόσφατα μια συνταγή για ένα δροσιστικό ρόφημα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Αν το απολαμβάνετε πριν από το πρωινό, θα μπορούσατε να δείτε την υγεία σας να βελτιώνεται.

Είναι γεμάτο φρούτα που λειτουργούν για να ενισχύσουν την υγεία και να μειώσουν τη φλεγμονή. Άλλωστε μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο καλό φαγητό για να αρχίσετε να αισθάνεστε λίγο περισσότερο ο εαυτός σας.

Στο viral βίντεο του TikTok, ο elixirsecrets αναφέρει: «Αν πίνετε αυτό το φυσικό φάρμακο κάθε πρωί με άδειο στομάχι, θα εξαφανίσετε τους πόνους στην πλάτη, τους πονοκεφάλους, τους πόνους στις αρθρώσεις και την αρθρίτιδα.

«Για να ξεκινήσετε, πάρτε ένα αχλάδι και κόψτε το σε κομμάτια. Το αχλάδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις. Στη συνέχεια, κόψτε μια μπανάνα. Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, βοηθά στην ενίσχυση των οστών και στη μείωση των μυϊκών κραμπών».

Η προσθήκη μιας ρίζας τζίντζερ στο μείγμα είναι το επόμενο βήμα, καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που λειτουργούν για την ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και τη βελτίωση της κινητικότητας. Στη συνέχεια, στύψτε ένα λεμόνι για να προσθέσετε μια τελευταία πινελιά, καθώς αυτό είναι επίσης γεμάτο αντιοξειδωτικά.

Χτυπήστε όλα τα συστατικά για ένα με δύο λεπτά και έχετε ένα τέλειο ρόφημα υγείας για να ενισχύσετε τη μέρα σας. Αν το πίνετε αυτό κάθε μέρα, μερικά από τα κοινά συμπτώματά σας θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Έχει όντως αποτέλεσμα το ρόφημα;

Τα αχλάδια μπορούν να λειτουργήσουν για την προώθηση της υγείας του εντέρου και έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το νόστιμο φρούτο είναι επίσης ευεργετικό να το προσθέσετε στη διατροφή σας αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Εν τω μεταξύ, το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί λένε ότι μπορεί να λειτουργήσει για να ενισχύσει τη συνολική σας ανοσία.

Οι γιατροί έχουν επίσης διερευνήσει τις δυνατότητές του ως αποτελεσματική θεραπεία για την αρθρίτιδα, αλλά τα αποτελέσματα ήταν ποικίλα. Μια μελέτη έχει διαπιστώσει ότι εξαιρετικά συμπυκνωμένες δόσεις εκχυλίσματος τζίντζερ βοήθησαν στη θεραπεία ατόμων με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος.

Πριν από τη μελέτη, οι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν μέτριους έως σοβαρούς πόνους στο γόνατο. Η λήψη εκχυλίσματος τζίντζερ βοήθησε στη μείωση του πόνου στο γόνατο κατά την ορθοστασία και μετά το περπάτημα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κονσέρβες: Τι συμβαίνει με τις καρκινογόνες επικαλύψεις

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία ακόμη και σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως αποδεκτές.

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο