Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιαπωνία: Το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει νεα μέτρα για τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙαπωνία: Το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει νεα μέτρα για τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων
spot_img

Η Ιαπωνία προσπαθεί για τη μείωση στο μισό της σπατάλης τροφίμων έως το 2030.

Το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας έχει συντάξει νέες κατευθυντήριες γραμμές που αποσκοπούν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, επιτρέποντας στους πελάτες να παίρνουν τα περισσεύματα από τα εστιατόρια στο σπίτι, εφόσον πληρούν τα πρότυπα υγιεινής της χώρας.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια ομάδα μελέτης που συγκλήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας, η οποία πραγματοποίησε την εναρκτήρια συνεδρίασή της τον Ιούλιο του 2024.

Οι κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη μείωση στο μισό της σπατάλης τροφίμων έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2000.

Ισχύουν για επιχειρήσεις τροφίμων όπως οι παμπ izakaya και τα ξενοδοχεία με μπουφέδες, αλλά εξαιρούν τους χώρους μόνο για φαγητό και τις καφετέριες σε νοσοκομεία και σχολεία.

Τα εστιατόρια ενθαρρύνονται να προσδιορίζουν ποια τρόφιμα είναι ασφαλή για να τα πάρουν μαζί τους στο σπίτι και να παρέχουν οδηγίες για τον ασφαλή χειρισμό και την ασφαλή φύλαξή τους ή να προσφέρουν κατάλληλους περιέκτες.

Τα θερμαινόμενα τρόφιμα που φθάνουν τους 75 βαθμούς Κελσίου θεωρούνται κατάλληλα για μεταφορά στο σπίτι λόγω του μειωμένου κινδύνου ανάπτυξης μικροβίων. Ωστόσο, η λήψη ορισμένων ωμών και ημι-ωμών τροφίμων, μαζί με ποτά, γενικά αποθαρρύνεται.

Οι κατευθυντήριες γραμμές προτείνουν επίσης την παροχή πληροφοριών στους πελάτες σχετικά με τον τρόπο ασφαλούς αποθήκευσης και προετοιμασίας των περισσευμάτων, τονίζοντας ότι είναι τελικά υπεύθυνοι για το φαγητό μόλις το πάρουν στο σπίτι, συνιστώντας την απολύμανση των χεριών, τα γάντια μιας χρήσης και τη χρήση στεγνών δοχείων.

Τυχόν περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης από υπολείμματα φαγητού εστιατορίου θα πρέπει να αναφέρονται στα τοπικά κέντρα δημόσιας υγείας.

Ένας νόμος του 2019 στοχεύει στη μείωση των αποβλήτων τροφίμων της Ιαπωνίας σε 4,89 εκατομμύρια μετρικούς τόνους έως το 2030, από τα 9,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους που καταγράφηκαν το 2000.

Οι κατευθυντήριες γραμμές πρόκειται να οριστικοποιηθούν έως τα τέλη Μαρτίου 2025 και στη συνέχεια να εφαρμοστούν από τον Απρίλιο και μετά.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η ne’ma των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (η Εθνική Πρωτοβουλία για την Απώλεια και τα Απόβλητα Τροφίμων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) και το Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας της Ιαπωνίας υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, ευθυγραμμιζόμενοι με το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων «Δικαίωμα στα τρόφιμα για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον», όπως αναφέρει το ANI.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χαρτοπετσέτες και χαρτί κουζίνας: Τα 6 γεγονότα που δεν γνωρίζετε

Ίσως τα πιο εύχρηστα εργαλεία σε ένα νοικοκυριό είναι το χαρτί κουζίνας και οι χαρτοπετσέτες, αλλά υπάρχουν μερικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε.

Προϊόντα δημητριακών τίγκα στις τοξίνες μούχλας – Έρευνα

Οι τοξίνες της μούχλας μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Έκθεση-ορόσημο προτείνει αύξηση στην τιμή του νερού – Σε κίνδυνο η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων λόγω της κρίσης νερού

Καταστροφές στις οικονομίες και την ανθρωπότητα παγκοσμίως λόγω της ανισορροπίας στον κύκλο νερού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο