Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται γιαούρτι YOPLAIT λόγω ζυμομυκήτων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται γιαούρτι YOPLAIT λόγω ζυμομυκήτων
spot_img

Αλλοιωμένη- φουσκωμένη συσκευασία και παρουσία ζυμομυκήτων σε γιαούρτι Yoplait.

Οι Αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν την ανάκληση γιαουρτιού Yoplait Skyr που πωλείται από τα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ της χώρας όπως Auchan, Carrefour, Francap, Intermarche, Leclerc, Système-u, Monoprix, Cora και Match. Το Yoplait  είναι η μεγαλύτερη μάρκα franchise γιαουρτιού στον κόσμο . Από το 2021 ανήκει εξ ολοκλήρου στον γαλλικό γαλακτοκομικό συνεταιρισμό Sodiaal.

To γιαούρτι Yoplait που ανακλήθηκε στη Γαλλία.

Πρόκειται για το γιαούρτι Yoplait SKYR BLUEBERRIES και SKYR PANACHE RED FRUITS με ημερομηνίες έως 16/11/2024. Το γιαούρτι ανακαλείται λόγω παραμόρφωσης της συσκευασίας (φουσκωμένο ή κακώς σφραγισμένο δοχείο) και πιθανής εμφάνισης «εκτός φάσης» λόγω ζυμομυκήτων που αλλοιώνουν την οργανοληπτική ποιότητα του προϊόντος και το καθιστούν μη αναλώσιμο. Η σύσταση προς τους καταναλωτές είναι να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στα σημεία πώλησης.

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ τροφίμων και συσκευασίας μπορεί να είναι επιζήμιες για την ποιότητα ή/και την ασφάλεια.  Ο πρωταρχικός ρόλος της συσκευασίας στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι να παρέχει ένα φυσικό φράγμα που μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε φυσική βλάβη ή μικροβιακή μόλυνση διατηρώντας παράλληλα την υψηλότερη δυνατή ποιότητα καθώς μικροοργανισμοί που αλλοιώνουν την ποιότητα του προϊόντος, μπορεί να εισχωρήσουν σε γιαούρτια που έχουν σφραγιστεί λανθασμένα.

 Οι ζύμες δεν εμπλέκονται στη διαδικασία ζύμωσης κατά την παραγωγή γιαουρτιού, αλλά αποτελούν κύρια αιτία αλλοίωσης του τελικού προϊόντος. Η ταχεία ανάπτυξη των ζυμομυκήτων έχει ως αποτέλεσμα υπερβολικό σχηματισμό αερίων, δυσάρεστες γεύσεις και αποχρωματισμό. Η αλλοίωση γίνεται εμφανής όταν ο πληθυσμός της ζύμης φτάσει τα 10 5-10 6 κύτταρα ανά γραμμάριο και εμφανίζεται για πρώτη φορά ως διόγκωση της συσκευασίας του γιαουρτιού λόγω της παραγωγής αερίου με ζύμωση ζύμης. Τελικά, η συσκευασία σπάει και το γιαούρτι αποκτά αλλοιωμένη γεύση και οσμή και εμφάνιση αερίων. Περιστασιακά, αποικίες ζύμης φαίνονται στο κάτω μέρος της συσκευασίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο