Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απολύσεις εργαζομένων στον Σουηδικό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑπολύσεις εργαζομένων στον Σουηδικό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων
spot_img

Ο Σουηδικός Οργανισμός Τροφίμων μειώνει το προσωπικό λόγω μείωσης της κρατικής επιχορήγησης.

Ο Σουηδικός Οργανισμός Τροφίμων αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό κατά 73 συνολικά άτομα ως αποτέλεσμα της εξοικονόμησης πόρων σε λειτουργίες και οικονομικά. Μετά τις συνταξιοδοτήσεις και άλλες αποχωρήσεις, ο αριθμός των απολύσεων μειώθηκε σε 20 άτομα. Όταν ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις συνεργασίας τον Ιούνιο, η ανάγκη μείωσης του αριθμού των εργαζομένων συνολικά ήταν 93 άτομα.

Τα μέτρα προσαρμογής οφείλονται στο γεγονός ότι οι δαπάνες του Σουηδικού Οργανισμού Τροφίμων κατά τα έτη 2024–2028 είναι μεγαλύτερες από τους πόρους που διατίθενται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και της εσωτερικής χρηματοδότησης. Τα μέτρα προσαρμογής έχουν στόχο να τεθούν τα οικονομικά του οργανισμού σε βιώσιμη βάση.

Περίπου χίλιοι ειδικοί εργάζονται σε διάφορους τομείς στη Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων, σε περίπου 20 περιοχές της χώρας. Το δίκτυο των χώρων της δημόσιας υπηρεσίας παραμένει αμετάβλητο. Η καθαρή χρηματοδότηση για τα γενικά έξοδα του Σουηδικού Οργανισμού Τροφίμων το 2024 είναι περίπου 79,5 εκατομμύρια ευρώ και η πρόβλεψη μείωσης του προϋπολογισμού είναι περίπου 10% τοις εκατό τα επόμενα χρόνια.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των εξόδων η δημόσια διοίκηση – σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση- μπόρεσε να μειώσει τις συνέπειες για το προσωπικό μειώνοντας το κόστος. Έγινε εξοικονόμηση, μεταξύ άλλων, με τη μείωση των επενδύσεων, της αγοράς υπηρεσιών, του κόστους μετακίνησης, των επαγγελματικών χώρων, ενώ δεν αναπληρώνονται οι κενές θέσεις. Επιπλέον, η Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων μειώνει και εξορθολογίζει τις λειτουργίες σε όλα τα μέρη του οργανισμού. Τα μέτρα προσαρμογής περιλαμβάνουν επίσης αλλαγές στα καθήκοντα του προσωπικού.

Η απόλυση του προσωπικού πραγματοποιείται με τον τρόπο που είχε προβλεφθεί. Όλο το προσωπικό απολύεται σταδιακά στο τέλος του έτους για δύο εβδομάδες κάθε φορά, με εξαίρεση τις εργασίες επιθεώρησης κρέατος σε σφαγεία και εγκαταστάσεις. Η περίοδος απόλυσης ξεκίνησε στις 30.9.2024 και θα έχει ολοκληρωθεί έως την 1.12.2024.

Ο Οργανισμός προειδοποίησε το κοινό ότι οι απολύσεις και οι προσαρμογές των λειτουργιών επηρεάζουν αναπόφευκτα το επίπεδο υπηρεσιών ωστόσο, προσπαθεί να εξυπηρετεί τους πελάτες όσο το δυνατόν καλύτερα παρά τις αλλαγές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο