Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

540 τόνοι Ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου πωλήθηκαν στην Ιταλία ως 100% Ιταλικό!

ΑρχικήΝέαΑπάτη Τροφίμων540 τόνοι Ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου πωλήθηκαν στην Ιταλία ως 100% Ιταλικό!
spot_img

Μεγάλη υπόθεση απάτης ελαιολάδου αποκαλύφθηκε στην Ιταλία.

Νέα υπόθεση απάτης τροφίμων αποκάλυψαν οι αρχές της Ιταλίας. Στο στόχαστρο βρίσκονται δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες του Μπρίντιζι και του Ριέτι, οι διευθυντές των οποίων αντιμετωπίζουν κατηγορίες απάτης, παραχάραξης γεωγραφικών ενδείξεων και πλαστογραφίας. Η οικονομική αστυνομία έδωσε εντολή για κατάσχεση όχι μόνο του ελαιολάδου αλλά και των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών. Σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα πρόκειται για Ελληνικό ελαιόλαδο που πωλείται ως ιταλικό και ψευδείς ημερομηνίες παραγωγής, με τζίρο που φέρεται να ξεπερνά τις 940.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Μετά τη Johnson & Johnson ανακαλείται κι άλλη βρεφική πούδρα με καρκινογόνο αμίαντο

Από τις έρευνες που περιελάμβαναν και τηλεφωνικές υποκλοπές, διαπιστώθηκε πως το ελαιόλαδο είχε «υποστεί» περισσότερες από 500 μετακινήσεις εντός της ίδιας της εταιρείας προκειμένου να μην είναι δυνατή η ιχνηλασιμότητα. Σε μόλις μία διετία, σύμφωνα με το Brindisi report, περίπου 540 τόνοι έξτρα παρθένου ελαιολάδου ελληνικής προέλευσης κυκλοφόρησαν στην Ιταλική επικράτεια, και πωλήθηκαν ως 100% ιταλικό λάδι EVO. Ειδικότερα, το προϊόν μοιράστηκε σε μικρές ποσότητες και διανεμήθηκε μέσω πολλών εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλύφθηκαν τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα που προκάλεσαν τον θάνατο των έξι μαθητών δημοτικού

Η Guardia di Finanza διαπίστωσε επίσης ότι περίπου 500 τόνοι προϊόντος, που προέρχονταν από προηγούμενες χρονιές παραγωγής λαδιού, είχαν αντ’ αυτού πιθανότατα πωληθεί ως λάδι που προερχόταν από πολύ πιο πρόσφατες χρονιές.

Δείτε ακόμη: Η Danone ανακαλεί κρέμα «Zero Sugar» επειδή περιέχει ζάχαρη


Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο