Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαγανάκι και συμιακό γαριδάκι στα καλύτερα ορεκτικά του κόσμου!

ΑρχικήΝέαΣαγανάκι και συμιακό γαριδάκι στα καλύτερα ορεκτικά του κόσμου!
spot_img

Με συνολικά 12 πιάτα η ελληνική γαστρονομία στον κατάλογο της TasteAtlas

Η Ελληνική γαστρονομία παίρνει άριστα και στα ορεκτικά! Ο κορυφαίος ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για παραδοσιακά τρόφιμα, προϊόντα, φαγητά και συνταγές TasteAtlas έκανε τη σχετική έρευνα σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ούτε ένα ούτε δύο αλλά δώδεκα πιάτα της, βρίσκονται στη λίστα με τα 100 καλύτερα ορεκτικά στον κόσμο!

Μάλιστα 2 από αυτά στην πρώτη δεκάδα! Πρόκειται για το αγαπημένο σε όλους μας σαγανάκι τυρί που κατέκτησε την 4η θέση της κατάταξης και το λαχταριστό συμιακό γαριδάκι, που βρίσκεται στην 9η θέση.

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλύφθηκαν τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα που προκάλεσαν τον θάνατο των έξι μαθητών δημοτικού

Η πρώτη 10αδα με τα καλύτερα ορεκτικά στον κόσμο

  • Guotie (Κίνα):Η τηγανητή ποικιλία του κινέζικου ζυμαρικού jiaozi , γνωστή ως guotie, είναι μια βόρεια κινεζική ζύμη που συνήθως γεμίζεται με κιμά χοιρινού, κινέζικο λάχανο, κρεμμύδια, τζίντζερ, κρασί ρυζιού και σησαμέλαιο. 
  • Jiaozi (Κίνα):Αυτά τα κινέζικα ζυμαρικά γνωστά ως jiaozi, που αποτελούνται από ένα λεπτό κομμάτι ζύμης που περιέχει είτε κρέας είτε γέμιση λαχανικών, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο συχνά πιάτα στην Κίνα και την Ανατολική Ασία. Μπορούν να σερβιριστούν είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο, πάντα με μια παρέα σάλτσας ντιπ με βάση τη σάλτσα σόγιας.
  • soup buns (Tangbao) Κίνα : Το όνομα tangbao ή  tangbaozi αναφέρεται σε μια ευρεία ομάδα μαγειρεμένων κινέζικων ζυμαρικών με σούπα στον ατμό. Ανάλογα με την προέλευση, τα ζυμαρικά μπορούν να γίνουν με ζύμη που έχει προζύμι ή απλή ζύμη που συνήθως τυλίγεται γύρω από μια ζελατινώδη γέμιση (συνήθως γίνεται με κιμά χοιρινού ή καβουριού), στρίβεται και σφραγίζεται στην κορυφή και στη συνέχεια μαγειρεύεται στον ατμό.
  • Σαγανάκι (Ελλάδα)
  • Provoleta (Αργεντινή) Στην Αργεντινή, το provoleta ή το ψητό τυρί provoleta απολαμβάνεται συνήθως πριν από το γεύμα ως ορεκτικό. Είναι ένα από τα βασικά του αργεντίνικου bbq asado. Το ημίσκληρο προβολόνε είναι το τέλειο τυρί για τη σχάρα, γιατί είναι συμπαγές και σφιχτό.

Δείτε ακόμη: Γυαλί σε βιολογική σάλτσα ντομάτας – Άμεση ανάκληση

  • Antojitos (Μεξικό) Το Antojitos αναφέρεται σε μια ποικιλία από μεξικάνικα φαγητά που παρασκευάζονται σε πάγκους της αγοράς και στους δρόμους. Λόγω του γεγονότος ότι τα επίσημα, σημαντικά γεύματα καταναλώνονται το μεσημέρι, τα περισσότερα antojitos τρώγονται είτε το πρωί είτε το βράδυ. Τα α τυπικά antojitos περιλαμβάνουν fajitas, tortas, tamales, tacos, tostadas, tlayudas, elote, chalupas, gorditas, empalmes, quesadillas, cemitas, empanadas, pambazo, chilaquiles και nachos . Ωστόσο, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι σούπες όπως το pozole και το menuda ταξινομούνται επίσης ως antojitos. 
  • Amêijoas à Bulhão Pato (Πορτογαλία)  Αυτό το απλό πορτογαλικό πιάτο συνδυάζει μύδια και μια γευστική σάλτσα που βασίζεται σε ελαιόλαδο, σκόρδο, χυμό λεμονιού και φρέσκο ​​κόλιανδρο. Ωστόσο, η σάλτσα μπορεί να έχει και λευκό κρασί ως ένα από τα συστατικά της. Τα μύδια Bulhão Pato απολαμβάνονται συνήθως ως ορεκτικό και συνήθως σερβίρονται με ψωμί.
  • Fattah djaj (Συρία) Το Fattah djaj είναι ένα συριακό πιάτο που παρασκευάζεται με συνδυασμό κοτόπουλου, ρυζιού, πίτα, σάλτσας με βάση το γιαούρτι και μείγμα ξηρών καρπών. Όλα τα υλικά συνήθως αναμιγνύονται σε στρώσεις σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό μείγμα γεύσεων και υφών σε ένα πιάτο.
  • Συμιακό γαριδάκι
  • Svrljiški belmuž (Σερβία) Το Belmuž είναι ένα παραδοσιακό ποιμενικό πιάτο που προέρχεται από την ανατολική Σερβία. Αυτό το απλό πιάτο αποτελείται από τρία μόνο υλικά – τυρί, αλεύρι και λίγο αλάτι. Το τυρί που χρησιμοποιείται για το πιάτο πρέπει να είναι φρέσκο ​​και πλήρες αγελαδινό ή πρόβειο τυρί και το αλεύρι μπορεί να παρασκευαστεί από καλαμπόκι ή σιτάρι. Μόλις κοπεί σε κομμάτια, το τυρί τοποθετείται σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Καθώς λιώνει, προσθέτουμε αλάτι και αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα. Το μείγμα ανακατεύεται συνεχώς με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλήσει το λίπος και να αρχίσει να επιπλέει στην επιφάνεια.

  • Δείτε ακόμη: 
    Μετά τη Johnson & Johnson ανακαλείται κι άλλη βρεφική πούδρα με καρκινογόνο αμίαντο

Τα υπόλοιπα 10 πιάτα (από τη θέση 11 μέχρι την 100) που βρίσκονται στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα ορεκτικά του κόσμου είναι:

Τυροκαυτερή στη θέση 100

Ντάκος στη θέση 17

Τζατζίκι στη θέση 34

Τυρόπιτα στη θέση 42

Μπακαλιάρος με κουρκούτι και σκορδαλιά στη θέση 50

Καλαμαράκια τηγανητά στη θέση 52

Κοκορέτσι στη θέση 57

Χταπόδι ψητό στη σχάρα στη θέση 58

Σπανακόπιτα στη θέση 73

Κεφτεδάκια στη θέση 88

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

540 τόνοι Ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου πωλήθηκαν στην Ιταλία ως 100% Ιταλικό!

Μεγάλη υπόθεση απάτης ελαιολάδου αποκαλύφθηκε στην Ιταλία.

Τούρκικες ντομάτες: Ο ΥφΑΑΤ Δ. Σταμενίτης για την καταστροφή 200 τόνων λόγω φυτοφαρμάκων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης

«Συναγερμός» για τις κονσέρβες τόνου στην Ευρώπη: Μόλυνση με υδράργυρο

Δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις μιλούν για «πραγματικό σκάνδαλο δημόσιας υγείας» και ζητούν να ληφθούν μέτρα άμεσα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο