Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μικρά “μυστικά” για να κόψεις εύκολα την κολοκύθα

ΑρχικήΝέαΜικρά "μυστικά" για να κόψεις εύκολα την κολοκύθα
spot_img

Ακόμη και τα πιο αιχμηρά μαχαίρια κουζίνας μερικές φορές δυσκολεύονται να τα βάλουν με το σκληρό κέλυφος της κολοκύθας

Μια κρεμώδης κολοκυθόσουπα ή ένα κομμάτι τραγανής κολοκύθας φούρνου, ακόμα και η κολοκυθόπιτα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα του φθινοπώρου! Το πρώτο βήμα σε όλες αυτές τις συνταγές βέβαια είναι να πλύνεις και (να καταφέρεις) να κόψεις την κολοκύθα. 

Κάποια είδη κολοκύθας έχουν ιδιαίτερα σκληρό κέλυφος, συχνά δύσκολο να κοπούν. Ας δούμε λοιπόν κάποια κόλπα που θα κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη.

Δείτε ακόμη: Ανακαλούνται 20.500 βρεφικές πυτζάμες – Κίνδυνος εγκαύματος

  • Θέλετε να κόψετε μια ιδιαίτερα μεγάλη κολοκύθα, και το μαχαίρι απλά δεν θα βυθιστεί στο κέλυφος; Απλώς ρίξτε το με μεγάλη προσοχή από ύψος περίπου ενός μέτρου σε μια καθαρή και σταθερή επιφάνεια όπου έχετε στηρίξει την κολοκύθα. Το κέλυφος θα σχηματίσει ρωγμές κατά μήκος των οποίων μπορείτε να τοποθετήσετε και να βυθίσετε το μαχαίρι – μερικές φορές κόβονται και αποκολούνται ολόκληρα κομμάτια με το κόλπο αυτό.
  • Ψήστε την κολοκύθα πριν την κόψετε για 30 έως 40 λεπτά στους 150 βαθμούς . Η φλούδα γίνεται πιο απαλή λόγω της θερμότητας και στη συνέχεια σχίζεται ευκολότερα.
  • Ζεματίστε την κολοκύθα σε βραστό νερό για 5 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κέλυφος.

Διαβάστε ακόμη:Τυρόπιτες – Σπανακόπιτες – Μπουγάτσες: Τι είναι τα τρανς λιπαρά οξέα που περιέχουν και γιατί πρέπει να τα αποφεύγουμε

Περισσότερες συμβουλές για την κοπή της κολοκύθας
  • Τα σωστά εργαλεία κάνουν τη δουλειά πιο εύκολη: ένα κοφτερό μαχαίρι κουζίνας κόβει καλύτερα και γλιστράει ευκολότερα – αλλά προσέχετε τα δάχτυλά σας! Χρησιμοποιήστε επίσης μια σταθερή επιφάνεια , ιδανικά μια αντιολισθητική σανίδα.
  • Αφού κόψετε στο μισό την κολοκύθα και αφαιρέσετε τον πυρήνα, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή ξύστρα κολοκύθας για να ξύσετε τους σπόρους και τις ίνες.
  • Στη συνέχεια, χωρίστε τα μισά σε εύχρηστα κομμάτια πριν τα κόψετε σε φέτες ή κύβους. Είναι επίσης πιο εύκολο να ξεφλουδίσετε σε μορφή σφήνας. Για ποικιλίες με πιο απαλό δέρμα, αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και με έναν κανονικό αποφλοιωτή πατάτας.

Διαβάστε ακόμη: Ανάκληση βουτύρου ιδιωτικής ετικέτας λόγω μη αναγραφής αλλεργιογόνου

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο