Οι επτά λόγοι που πρέπει οπωσδήποτε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας
Καθώς ξεκινά ο χειμώνας και πέφτει η θερμοκρασία συνήθως αναζητάμε τροφές που διατηρούν τη ζεστασιά και παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά πρωταρχικής σημασίας. Ανάμεσα στα ιδανικά χειμωνιάτικα σνακ που προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία είναι τα ωμά αμύγδαλα.
Διαβάστε τους επτά λόγους για τους οποίους τα ωμά αμύγδαλα πρέπει να γίνουν ο καλύτερος φίλος μας αυτόν το χειμώνα:
Μας ζεσταίνουν
Τα ωμά αμύγδαλα διαθέτουν πολλές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των υγιών επιπέδων μονοακόρεστων λιπαρών που δίνουν στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται για να παραμείνει ζεστό κατά τη διάρκεια του κρύου. Μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα βοηθούν στη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασία σώματος!
- Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το πιο υγιεινό πλήρες γάλα; Το ελβετικό τεστ που δίνει την απάντηση χωρίς αμφιβολίες
Ενισχύουν την ανοσία
Οι εποχικές ασθένειες όπως το κρυολόγημα και η γρίπη είναι προ των πυλών. Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε, η οποία είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που δρα ως αντιοξειδωτικό, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και βελτιώνουν την ικανότητα του σώματος να αποκρούει τις λοιμώξεις. Μόνο μια μικρή μερίδα αμύγδαλα μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη υγεία του ανοσοποιητικού και να μας κρατήσει δυνατούς.
Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης
Με πλούσια απόδοση σε φυτική πρωτεΐνη, τα αμύγδαλα προάγουν το μεταβολισμό, δίνουν στους μύες μας την απαραίτητη ανάπτυξη, και υποστηρίζουν την παραγωγή θερμότητας του σώματος λόγω της θερμογόνου δράσης της.
Ενισχύουν την υγεία του δέρματος
Ο κρύος, ξηρός αέρας προκαλεί πολύ ερεθισμό και ξηρότητα στο δέρμα. Τα ωμά αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην ενυδάτωση και την προστασία του δέρματός. Η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά να διατηρήσετε το δέρμα απαλό και υγρό, καταπολεμώντας τη σκληρότητα του κλίματος του χειμώνα.
Ενισχύουν τη δύναμη του εγκεφάλου
Οι μικρή διάρκεια της ημέρας μέρες και οι χαμηλές θερμοκρασίες μας κάνουν συνήθως να νιώθουμε υπνηλία και ψυχική εξάντληση. Τα αμύγδαλα είναι γνωστό ότι περιέχουν ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη, θρεπτικά συστατικά που είναι καλά για τον εγκέφαλο και τις γνωστικές λειτουργίες. Προσθέντοντας αμύγδαλα στη χειμερινή διατροφή έχουμε πιο έντονη εστίαση και μνήμη.
Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς
Το κρύο μας κάνει να θέλουμε να τρώμε περισσότερο και πιο ανθυγιεινά γεγονός που ασκεί πίεση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τα ωμά αμύγδαλα πλούσια σε μαγνήσιο, βοηθούν στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Με υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, είναι επίσης μια καλή τροφή για τη χοληστερόλη, καθιστώντας τα ένα σνακ φιλικό για την καρδιά τους πιο κρύους μήνες.
- Δείτε ακόμη: Είναι ασφαλή τα vegan τρόφιμα; Μελέτη
Ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος
Ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολος κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς υπάρχει λαχτάρα για υπερβολική κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Χαμηλά σε υδατάνθρακες αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και υγιή λίπη, τα αμύγδαλα θα μπορούσαν να είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σνακ για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.